Annet

17-mai i Oslo: Svikt i politiets sikkerhetstiltak

17-mai i Oslo: Svikt i sikkerhetstiltakene

17.mai-komiteen i Oslo (hvor jeg var medlem) er bekymret for svikt i politiets sikkerhetstiltak, og har sendt dette brevet til Oslo-politiet:

"17. maikomiteen 2017 har hatt en gjennomgang av forberedelser til og gjennomføring av blant annet barnetoget i Oslo sentrum i år. 

Det meste gikk veldig bra, men komiteen og byens politiske ledelse hadde en svært ubehagelig opplevelse da en voksen mann med ryggsekk og ropert gikk inn i toget foran teten. Personen gikk i barnetoget hele strekningen i Henrik Ibsens gate. Vedkommende etterkom ikke anmodning fra en av komiteens medlemmer om å forlate toget, det ble tilløp til håndgemeng. 

Politibetjentene langs ruten fikk ikke med seg hendelsen. Til slutt lyktes en i komiteen å få tak i en politibetjent og bedt om assistanse. Vedkommende ble da fjernet av to polititjenestemenn, rett før barnetoget svingte inn Munkedamsveien. 

Til tross for det store oppbudet av sikkerhetstiltak rundt barnetoget, kunne en synlig utilregnelig person fritt få delta i teten i barnetoget i flere minutter uten at politiet grep inn. Det bekymrer årets 17. maikomité"


Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode