Annet

Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten og fri ferdsel

Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten og fri ferdsel

For potensielle boligkjøpere markedsføres Tjuvholmen slik: «Dette er en leilighet med en fantastisk beliggenhet midt på Tjuvholmen, like ved Aker Brygge. Stedet har blitt en ny og attraktiv bydel i Oslo med arkitektonisk spennende løsninger. Her bor man sentralt, samt rett ved sjøen. Dette er en beliggenhet som sikrer deg nærhet til alt. Tjuvholmen er blitt en bydel forvandlet til et nytt og pulserende byrom med kanaler, strandpromenader og eksklusive og trendy servicetilbud. Alt preget av det beste av arkitektur. Utendørs skulptursamling, strandpromenader og populære steder som Hanami, Alex Sushi, Bølgen og Moi og BAR restaurant rett i nærheten.»

Man kjøper leilighet på Tjuvholmen ut fra at her er det mye liv og pulserende byrom.

Da blir det kanskje litt spesielt at man deretter prøver å forhindre at stedet nettopp preges av mye liv og er et pulserende byrom, som f.eks. ved å sende klager til bydelsoverlegen for brudd på støysforskriftene. Og som det heter i et internt notat fra Tjuvholmen Infrastruktur AS: «I områdene rundt Fru Kroghs brygge er det stor tilstrømning av mennesker særlig i sommerhalvåret. Tjuvholmen er ment å være tilgjengelig for allmenheten og det er regulert til fri ferdsel, men deler av året oppholder det seg et betydelig antall mennesker ved Fru Kroghs Brygge, på et område som ikke nødvendigvis er ment som oppholdsrom. Dette skaper betydelig med støy, slitasje og skade på området.» Securitas-vektere er engasjert for blant annet å jage bort folk.

Det var en absolutt forutsetning i reguleringssaken at Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten, og det bør Tjuvholmen-beboerne respektere. På samme måte som besøkende også tar hensyn til folks nattesøvn.


Kommentarer   

0 #11 Tom Just 27-06-2017 14:54
Det flytter inn folk til byen som ikke er vant til å bo så tett som vi bor i Oslo. Det er både fordeler og ulemper med det. Hvis flere mennesker skal bo i sentrum må de også få nattero. Kan vi slippe romlende rocke-konserter hver sommer-helg?

Ruller vi tilbake sjenketidene får politiet ressurser til overs, mindre penger havner i lommene på organisert kriminelle og vi får en fredligere by.
+3 #12 Bodil Bjørberg 27-06-2017 14:56
Bosetter man seg midt i byen, må man faktisk regne med noe støy.Men ettersom prisene er høye forventer kanskje kjøperne noe annet? Hvis de ikke tåler støy bør de bosette seg i ytterste utkant av byen der "vanlige" mennesker ikke ferdes.
0 #13 Erik Bye 28-06-2017 06:48
Jeg bare ler.
Det lå i kortene.
Med så dyre boliger vil man være i fred for allmuen.Egoisme n rår.
Men allemannsretten gjelder uansett.
+2 #14 Signy Svendsen 28-06-2017 12:26
Vi må selvsagt hegne om allemannsretten - også her!!!

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode