Annet

Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten og fri ferdsel

Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten og fri ferdsel

For potensielle boligkjøpere markedsføres Tjuvholmen slik: «Dette er en leilighet med en fantastisk beliggenhet midt på Tjuvholmen, like ved Aker Brygge. Stedet har blitt en ny og attraktiv bydel i Oslo med arkitektonisk spennende løsninger. Her bor man sentralt, samt rett ved sjøen. Dette er en beliggenhet som sikrer deg nærhet til alt. Tjuvholmen er blitt en bydel forvandlet til et nytt og pulserende byrom med kanaler, strandpromenader og eksklusive og trendy servicetilbud. Alt preget av det beste av arkitektur. Utendørs skulptursamling, strandpromenader og populære steder som Hanami, Alex Sushi, Bølgen og Moi og BAR restaurant rett i nærheten.»

Man kjøper leilighet på Tjuvholmen ut fra at her er det mye liv og pulserende byrom.

Da blir det kanskje litt spesielt at man deretter prøver å forhindre at stedet nettopp preges av mye liv og er et pulserende byrom, som f.eks. ved å sende klager til bydelsoverlegen for brudd på støysforskriftene. Og som det heter i et internt notat fra Tjuvholmen Infrastruktur AS: «I områdene rundt Fru Kroghs brygge er det stor tilstrømning av mennesker særlig i sommerhalvåret. Tjuvholmen er ment å være tilgjengelig for allmenheten og det er regulert til fri ferdsel, men deler av året oppholder det seg et betydelig antall mennesker ved Fru Kroghs Brygge, på et område som ikke nødvendigvis er ment som oppholdsrom. Dette skaper betydelig med støy, slitasje og skade på området.» Securitas-vektere er engasjert for blant annet å jage bort folk.

Det var en absolutt forutsetning i reguleringssaken at Tjuvholmen skal være tilgjengelig for allmenheten, og det bør Tjuvholmen-beboerne respektere. På samme måte som besøkende også tar hensyn til folks nattesøvn.

Kommentarer   

#1 Andreas Lagaard 27-06-2017 08:32
Se på strandsonene rundt i hele Norge. Piggtråd, gjerder og mannevonde bikkjer. Rike folk ordner seg og det reageres sjelden på det
+3 #2 Trygve Monsen 27-06-2017 08:34
"Jage vekk folk"? Jeg skvatt litt da jeg leste det du skrev. Og så leste jeg hva som sto i rapporten fra vekterne.

Det må være mulig å få litt nattesøvn om sommeren mellom klokka 23 og 04 også på Tjuvholmen.

Jeg skulle helst sett at politiet sørget for ro og orden natterstid. I Berlin - som jeg kjenner rimelig godt - stopper kafeer uteservering klokka 23 om sommeren. Selv i liberale Berlin skal folk få sove.

Men det er godt du følger med for oss, Ivar!
#3 Karl Edvard Aronsen 27-06-2017 08:36
Helt korrekt som Trygve Monsen skriver. Stopper ikke høylydt snakk etc fra uteserveringene , det være seg i Charlottenburg, Schöneberg, Tempelhof etc risikerer man fort en solid bøtte vann fra de øvre etasjer. Det har jeg selv opplevd ved flere anledninger.
#4 Veronica Amalie Rusdal 27-06-2017 08:37
Det kan fort bli en konflikt mellom resturantene og beboere—behovet er forskjellig forståelig nok. Bor på Aker Brygge og det går greit å venne seg til bråket når utestedene stenger. Om man ikke tåler byliv, bor man på feil sted.
+2 #5 Ivar J 27-06-2017 08:39
Trygve: Hadde det vært tenkelig at Grønland beboerforening engasjerte vektere og "henviste bort" fra området folk som oppholdt seg utendørs etter kl. 23.00?
#6 Nina Egedius 27-06-2017 08:40
De samme som klager på bråk fra div utesteder, er jo nettopp folk som stemmer på partier som ØNSKER at utesteder og BARER skal ha åpent til langt utpå morgenkvisten!! !! Men bare ikke akkurat der DE bor?!!!
Hva slags dobbeltmoral blir dette, alle beboere på Tjuvholmen, som vil ha nattefred , men et DØGNÅPENT OSLO.

Jeg spør som Ivar: Ville politiet jaget bort dem som oppholdt seg på Grønland etter kl. 23???
+1 #7 Atle Rørdam 27-06-2017 08:53
På tide å ta seg en tur med gitar, rødvin og en dose dårlige venner med falsk sangstemme da eller? La "Enkefru Rikerud" få høre hva folket mener om den tjuvaktige eliten...
#8 Geir Rognlien Elgvin 27-06-2017 09:28
Bra Ivar. To konkrete punkter. Lag en Pollen som i Arendal innerst mot Storebrandbygge t. Der er det ikke mulig å legge til - for det er ikke noe sted å fortøye. Det andre er åpningstidene på Tjuvtitten som er fire timer om dagen, en fjerdedel av året.

Det viktigste er allikevel Oslos fineste lekeplass som ligger ved Tjuvholmen barnehage. Den er helt skjult hvis du går inn på sosiale medier, og hjemmesiden til Tjuvholmen. Den er tilgjengelig for alle etter at barnehagen stenger på ettermddagen. Vi bruker den ofte, og vi får ha den i fred. Den må det spres mer informasjon om. Den er tegnet av en fantastisk arkitekt.

Tusen takk for at du setter fokus på Tjuvholmen.
#9 Owe Ingemann 27-06-2017 09:32
Dette problemet er ikke på Sørenga. Artig at slikt er et problem bare på vvestkanten. Tåler du ikke liv og røre så flytt ut i Maridalen eller på Ulsrud men det er vel ikke fint nok. Gleder meg til en vekter skal jage meg.....
#10 Kan Yildiz Rømme 27-06-2017 12:09
Og artister/gateku nstnere etc som får tillatelse fra politiet til å opptre/selge kunst i Oslo, blir jaget fra hele aker brygge-området. Der gjelder egne regler....
#11 Tom Just 27-06-2017 12:54
Det flytter inn folk til byen som ikke er vant til å bo så tett som vi bor i Oslo. Det er både fordeler og ulemper med det. Hvis flere mennesker skal bo i sentrum må de også få nattero. Kan vi slippe romlende rocke-konserter hver sommer-helg?

Ruller vi tilbake sjenketidene får politiet ressurser til overs, mindre penger havner i lommene på organisert kriminelle og vi får en fredligere by.
+3 #12 Bodil Bjørberg 27-06-2017 12:56
Bosetter man seg midt i byen, må man faktisk regne med noe støy.Men ettersom prisene er høye forventer kanskje kjøperne noe annet? Hvis de ikke tåler støy bør de bosette seg i ytterste utkant av byen der "vanlige" mennesker ikke ferdes.
#13 Erik Bye 28-06-2017 04:48
Jeg bare ler.
Det lå i kortene.
Med så dyre boliger vil man være i fred for allmuen.Egoisme n rår.
Men allemannsretten gjelder uansett.
+2 #14 Signy Svendsen 28-06-2017 10:26
Vi må selvsagt hegne om allemannsretten - også her!!!

You have no rights to post comments