Åpenhet

Oslos eiendomsoversikt: Finanskomiteen sa ja til åpenhet

Oslos eiendomsoversikt: Finanskomiteen sa ja til åpenhetI et notat til bystyrets finanskomite skrev finansbyråden:

"En elektronisk versjon av kommunens register med en sammenstilling over kommunens eiendommer, vil være et dokument som kan unntas etter offentleglova § 14 som organinternt. Oversikten er derfor ikke et alminnelig tilgjengelig dokument."

Kan være at dette registeret også inneholder opplysninger som ikke er offentlige, men det må da virkelig være slik at byens innbyggere bør ha tilgjengelig informasjon hvilke bygninger/eiendommer i denne byen som kommunen eier.

Jeg tok saken opp i siste finanskomitemøte, og Høyres tidligere byutviklingsbyråd Grete Horntvedt var av de som støttet meg. Finanskomiteen vedtok til slutt enstemmig en anmodning til Byrådet om at en elektronisk oversikt over kommunens eiendommer er tilgjengelig på kommunens nettsider.

Kommentarer   

0 #1 Sissel Sypriansen 22-10-2011 00:54
flott....kanskj e noen begynner å reagere på hvordan Oslo kommune forvalter bygningen og hva de er villige til å kvitte seg med....
0 #2 Hanne Lyssand 22-10-2011 02:44
Rart ikke vi bydelspolitiker e som har de fleste eiendommene får lov og uttale oss. Vi kan finne fornuftig bruk for flere av eiendommene. Vi trenger både omsorgsboliger, overgangsbolige re og barnehager bydelen vokser raskest av alle og er presset på områder til fellesskapet.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode