PST vil ha mine besøkendes IP-adresser

PST vil ha mine besøkendes IP-adressePolitiets sikkerhetstjeneste (PST) vil flytte nye grenser i overvåkingssamfunnet. Nå ønsker de med hjemmel i Datalagringsdirektivet at myndighetene skal pålegge bloggere og nettaviser å lagre - og eventuelt utlevere - nettdebattanters IP-adresse.

I kommentarfeltet her på bloggen har mine besøkende lagt igjen mer enn 10.000 kommentarer og innspill. Dette bidrar til en levende politisk meningsbrytning, og ikke minst: det gir meg bedre muligheter til å gjøre en god jobb som folkevalgt.

Jeg har, i motsetning til flere nettaviser, ikke innført krav om at debattanter skal registrere seg med navn. Jeg kjenner IP-adressen til dem som legger innspill i kommentarfeltet, men vil se det som svært betenkelig dersom PST skal kunne kreve å få utlevert denne informasjon. Kanskje vil jeg da endre programmet mitt, slik at jeg ikke kjenner IP-adressen.

George Orwells 1984 ble ansett som en fiksjon, men den er forlengst passert. Og i disse tider er det ikke minst Arbeiderpartiet som er en aktiv aktør for dette, sist med Datalagringsdirektivet. Tar du den så tar du den. Tar Ap også denne?

Les mer i Aftenposten

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode (3 tall)