Åpenhet

PST vil ha mine besøkendes IP-adresser

PST vil ha mine besøkendes IP-adressePolitiets sikkerhetstjeneste (PST) vil flytte nye grenser i overvåkingssamfunnet. Nå ønsker de med hjemmel i Datalagringsdirektivet at myndighetene skal pålegge bloggere og nettaviser å lagre - og eventuelt utlevere - nettdebattanters IP-adresse.

I kommentarfeltet her på bloggen har mine besøkende lagt igjen mer enn 10.000 kommentarer og innspill. Dette bidrar til en levende politisk meningsbrytning, og ikke minst: det gir meg bedre muligheter til å gjøre en god jobb som folkevalgt.

Jeg har, i motsetning til flere nettaviser, ikke innført krav om at debattanter skal registrere seg med navn. Jeg kjenner IP-adressen til dem som legger innspill i kommentarfeltet, men vil se det som svært betenkelig dersom PST skal kunne kreve å få utlevert denne informasjon. Kanskje vil jeg da endre programmet mitt, slik at jeg ikke kjenner IP-adressen.

George Orwells 1984 ble ansett som en fiksjon, men den er forlengst passert. Og i disse tider er det ikke minst Arbeiderpartiet som er en aktiv aktør for dette, sist med Datalagringsdirektivet. Tar du den så tar du den. Tar Ap også denne?

Les mer i Aftenposten

Kommentarer   

0 #1 Speak for Freedom Norge 22-04-2012 17:33
Det her er et forslag om politisk overvåkning. Det er opplagt at om det kommer trusler mot spesifikke grupper, arrangement eller offentlige personer så vil nettsteder ta kontakt med politiet, og om de ikke gjør det så vil brukere som leser slike terrortrusler gjøre det. Så dermed henger ikke argumentasjonen om at det er trusler som er grunnen til denne overvåkningen på greip, og da står vi igjen at det er politiske meninger som skal overvåkes. De som har ekstremistiske meninger, det være seg til høyre eller venstre i det politiske bildet, de som uttrykker oppfatninger som er politisk ukorrekt og står i sterk kontrast til det som er den allmenne oppfatning skal dermed settes under politiovervåkning.

Vi har skrevet mer om det her: kurl.no/g5Ac
0 #2 Andreas Lauvstad 22-04-2012 19:01
Dette makkverket av et direktiv kan vi takke Arbeiderpartiet for!
0 #3 Kristinn Sigurjonsson 22-04-2012 19:02
Vi vil ikke ha Datalagringsdir ektivet!
0 #4 Sverre Torjussen 22-04-2012 19:03
Kanskje vi bør legge ned Politiets Sikkerhetstjene ste og gi dem samfunnstjenest e. Når de trengs, leverer de ikke; man skal ikke skyte spurv med kanoner:-)
0 #5 Øystein Gudim 23-04-2012 00:01
Islenderne har stoppet direktivet - selv om de er et EØS-land. Norge bør følge islendingenes eksempel.
0 #6 Haakon 23-04-2012 13:56
Ja - det var nok lett i opposisjon å kritisere Bondevik2 for å dilte etter EU og love en annen retning, slik de rødgrønne gjorde i 2005 valget.

Men - når makten kommer og man forstår hva makt er og konsekvenser så er det litt annerledes.
0 #7 Einar Krafft Myhren 23-04-2012 14:10
Mer åpenhet! Mer demokrati! Hvilken uansvarlige raddis var det som sa dette?
0 #8 Alejandra H. Covarrubias 24-04-2012 13:54
Takk Ivar for å være våken:
Direktivet henger sammen med planene for det så kalte "NYE VERDENS ORDEN" hvis noen har hørt om det...???
*
Det innebærer ikke bare innhenting av digitale spor og vanlige data, dette er SYSTEMATISK international overvåking via ECHELON sytemet som indekserer ikke mindre enn 3000 millioner kommunikasjoner daglig. Jo. Du leste riktig.
Tre tusen millioner kommunikasjoner daglig!!!!
*
Hva PST gjør det er BARE det som kreves av de andre NATO-land, ikke mer ikke mindre. PST kan ikke bestemme noe som helst, PST har en byråkratisk og en politisk ledelse. Å hevde noe annet er bare tull.
*
Hva ECHELON gjør med informasjoner er kun beskrevet for de som VIRKELIG er interessert i fremtiden, på steder der spesialister diskuterer disse emner. Resten kan nøye seg med å anta. Og blant de best anvendte områder er det terrorisme under falsk flagg. Men disse begrepene er fullstendig ukjent for nordmenn.
*
Åpen-het! LOL! bare en vits...
Ha fremdeles en fin uke!!!
0 #9 Alejandra H. Covarrubias 24-04-2012 14:11
*
Publisert i 2010 vedrørende ECHELON-super data international system av hensyn integrering av de nye pass i hele Europa, med databrikk/chip beregnet for satellit overvåking...Og dette er INGEN konspiranoia... de har allerede introdusert den i Norge, uten NOE SOM HELST form for offentlig debatt.
*
Norge som sådan er den mest spektakulær teknokratisk-di ktatur innenfor NATO...ikke en gang USA tillater seg det...

*Altså....

What is ECHELON!!!
Qué es ECHELON???
flickr.com/.../...
*
Ytringsfriheten er til for å bli brukt...ikke til å be om tillatelse for...

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode