Barn og Unge

Forskjellene i Oslo-skolene

Forskjellene i Oslo-skolene"Vi mener at man trenger en bedre balanse mellom norskspråklige og ikke-norskspråklige, og mellom etnisk norske og de med etnisk minoritetsbakgrunn. Et fruktbart miljø for god kompetanse i norsk språk og kultur, og muligheten til å lære av hverandres forskjellige kulturer er avhengig av samhandling og samvær," skriver Ole Otterstad og Sissel Garaas, fylkesstyremedlemmer for Utdanningsforbundet i Oslo i en artikkel i Dagsavisen.

Les artikkelen

Kommentarer   

0 #1 Haakon 29-05-2010 00:56
Det er hva dere mener.
Hva mener de menneskene det gjelder ?
0 #2 Zoja Sperstad 01-06-2010 03:33
Jeg skriver min master i kunst fag. Min tema berører det guddommelige og etikks fordring. Min veileder ved Universitet i Bodø synes a jeg har interessant tema. Jeg har min webside www.zoja-sperstad.net/ Jeg kunne vært veldig glad å få din respons på mine tekster. Det er vanskelig å møte mennesker som forstår med hjerte om kristendom. Jeg har gresk ortodoks tro og plages med norsk språk. Men jeg skriver mye på min gebrokne norsk. Jeg har tatt mange studier i Norge og har lest mange bøker på norsk. Men jeg mest opptatt av filosofi. Jeg prøver å bli bedre i norsk, men stadig blir skremt av egne ”venner”. Etter min kultur forventer jeg støtte fra venner, men mine venner begått ”psykisk vold” med kritikk ”for min beste”. Derfor er det vanskelig å skrive og snakke bra på norsk. Jeg har ”dårlig kunst”, ”dårlig språk”, ”dårlig samarbeid” med noen mennesker. Men jeg har sterk ønske å gjøre min innsats i den norske samfunn.
Vennlig Hilsen Zoja Sperstad
0 #3 Zoja Sperstad 01-06-2010 03:48
Jeg har erfaring som ikke-norskspråk lig elev, student, forsker i master studie. Jeg fikk oppleve støtte ved Kristen videregående skole og Høgskolen i Bodø. Jeg var veldig heldig.
Vennlig Hilsen
Zoja Sperstad

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode