Eldreomsorg

Sykehjemskritikk: Parti-taktisk hemmelighold

Sykehjemskritikk: Parti-taktisk hemmeligholdI motsetning til Trondheim, hvor den politiske ledelse offensivt setter i gang undersøkelse av evt brudd på arbeidsmiljøloven ved kommunale sykehjem, straks offentliggjør resultatet, og setter inn tiltak velger, Fr.P./Høyre-byrådet i Oslo parti-taktisk hemmelighold.

Først dagen etter valget offentliggjør Fr.P-byråd Sylvi Listhaug en særs kritisk rapport om arbeidsforholdene ved kommunale sykehjemmene. Deloitte har gjennomgått arbeids-, lønns- og bemanningsforhold ved 6 kommunale sykehjem i Oslo, og 3 drevet av ideelle organisasjoner. Her er det bare Furuset sykehjem som ikke får en skikkelig skrape for det granskerne mener er alvorlige avvik fra arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Vi får dokumentert 2 ting:

- Byrådet driver partitaktisk hemmelighold
- H/Fr.P-kommunen bryter arbeidsmijøloven

Les presentasjon av rapporten
Les hele rapporten

Kommentarer   

0 #1 Anders Aasland 14-09-2011 15:31
Vi har vel fått dokumentert mer enn 2 ting skulle jeg tro. Kommunal drift (som Arbeiderpartiet mener er den eneste riktige driftsformen) gir ikke nødvendigvis bedre arbeidsforhold for ansatte.
I anstendighetens navn kunne Johansen hatt samme perspektiv på denne meningsytringen som han hadde i april da han skar alle alle private sykehjem i Oslo over en kam og kritiserte personaladminis trasjonen og driften.
0 #2 Ivar J 14-09-2011 23:43
Minner om at jeg i bystyret, nettopp i april, foreslo at Oslo kommune skulle foreta en granskning av evt om arbeidsmiljølov en brytes ved Oslos institusjoner etter mønster fra de undersøkelser Tr.heim gjorde. Bystyrets borgerlige flertall ønsket IKKE en slik undersøkelse.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode