Funksjonshemmede

Bystyret forbedret handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelse

Bystyret forbedret handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelseI desember i fjor sa flertallet i bystyret nei til mitt forslag om at "Oslo kommune skal ha som mål at 5 % av alle nytilsatte skal være personer med nedsatt funksjonsevne. Byrådet utvikler en personalpolitisk handlingsplan for hvordan dette mål skal nås."

Men da bystyret i sitt siste møte behandlet "Plan for mennesker med funksjonshemninger vedtok bystyret enstemmig  at kommunen skal ”dele statens målsetting om at 5 % av alle nyansatte i de neste to årene skal være personer med nedsatt funksjonsevne”. Så det beveger seg framover, om enn sakte.

Bystyret foretok også betydelige forbedringer i den plan byrådet hadde lagt fram slik at handlingsplanen nå er blitt et relativt godt dokument.

Les opprinnelig plan fra Byrådet
Les bystyrets behandling og vedtak

Kommentarer   

#1 Alf Sigurd Anvedsen 30-10-2009 10:00
Kjekt at verden går fremover, og at du Ivar vant i gjennom til slutt. Nå må ord bli til handling.
#2 Jens Petter Gitlesen 30-10-2009 10:11
Supert! Gratulerer.

Dette var mye positivt på morgenkvisten.
#3 Ivar J 30-10-2009 10:12
Jeg tror i første rekke de funksjonshemmed es organisasjoner skal ta æren for de forbedringer som nå er gjort i handlingsplan. God lobbyvirksomhet og påvirkningsarbe id fungerer.
#4 Thomas F. H. Torjusen 30-10-2009 11:30
Ovenstående kommentarer tiltredes. Enhver bedriftsøkonom i både privat næringsliv og i det offentlige bør dessuten merke seg følgende. Norges Blindeforbund har gjort en undersøkelse som viser at blinde ansatte eller svaksynte sitter på solid kompetanse i sine jobber og har mindre fravær enn sine seende kolleger, med andre ord; mer igjen for pengene ved å ansette blinde/svaksynt e enn seende i mange sammenhenger.
Dessverre er det et faktum at svært mange arbeidsgivere fortsatt tror at det er uforholdsmessig dyrt å ansette funksjonshemmed e fordi de tror kostnadene ved universell tilrettelegging blir uoverstigelige, men slik tilrettelegging finnes det ordninger for, og regningen er det ikke nødvendigvis den enkelte arbeidsgiver som skal dekke.
#5 Marit Heggelund 30-10-2009 11:44
Bra med forbedringer, flere slike takk! :-) Men jeg oppfatter at verken TT eller BPA (brukerstyrt personlig assistanse) er nevnt i selve vedtaket og det skuffer. For oss voksne er dette to av de aller viktigste ordningene for at vi skal kunne delta i samfunnet på lik linje med de som ikke er funksjonshemmet . Men som sagt: hurra for det som er av framskritt!!!
#6 Wenche Svoor 30-10-2009 22:18
Det er på tide at også personer med funksjonnedsett elser blir sett på som personer med ressurser og kunnskap som er nyttig for samfunnet.

You have no rights to post comments