Funksjonshemmede

Bydel/kommune som kan gi meg et liv søkes snarest!

Bydel/kommune som kan gi meg et liv søkes snarest!Tirsdag mottok alle Oslos 15 bydeler en henvendelse fra Stine Machlar, hvor hun bl.a. skriver:

"Bydel Nordre Aker nekter å omgjøre sitt vedtak. Der får jeg ingen støtte. Siden det er umulig å finne noen løsning i min bydel ser jeg meg nødt til å flytte. Derfor spør jeg: finnes det noen bydeler/kommuner som er villig til å innvilge 126 timer med BPA i uken slik at jeg kan få leve et liv der det er tillatt å bli syk og mulig å ta eksamen?

Er jeg velkommen i deres bydel/kommune?

Dette er å betrakte som en forhåndssøknad om BPA, da min personlige situasjon er slik at jeg ikke på ny kan risikere å flytte til en ny bydel uten på forhånd å ha sikret at jeg får tilstrekkelig BPA."

Lese hele henvendelsen nedenfor
Kontakt bystyrepolitikere om Stines sak


Bydel/kommune som kan gi meg et liv søkes snarest!

I fjor sommer fikk jeg endelig et vedtak om Borgerstyrt Personlig Assistanse (BPA) på 99 timer per uke. Det var knapt også i høst, men det gikk. Siden jeg ikke fikk satt i gang i med ordning før noen uker etter jeg fikk vedtaket hadde jeg noen timer ekstra til å bruke da jeg ble syk og tok eksamen.

Nå har jeg ikke lenger de ekstra timene som gjorde at livet gikk rundt. Sykdom styres ikke av timer. Jeg ble også i vinter influensasyk og trengte mer assistanse enn normalt. Dette nekter bydel Nordre Aker å betale for. Dermed står jeg igjen med 100 timer overforbruk de to første månedene av året. Jeg henger etter skolemessig og skulle brukt flere timer på å ta igjen skolearbeidet. Men i stedet må jeg heller spare inn overforbruket. En umulig oppgave om livet skal gå rundt. Da 99 timer i seg selv ikke er mer enn akkurat nok. Dermed ser det ut til at jeg må gi opp utdannelsen. Om ingen andre bydeler/kommuner vil redde meg.

Bydel Nordre Aker nekter å omgjøre sitt vedtak. Der får jeg ingen støtte. Siden det er umulig å finne noen løsning i min bydel ser jeg meg nødt til å flytte. Derfor spør jeg: finnes det noen bydeler/kommuner som er villig til å innvilge 126 timer med BPA i uken slik at jeg kan få leve et liv der det er tillatt å bli syk og mulig å ta eksamen?

Er jeg velkommen i deres bydel/kommune?

Dette er å betrakte som en forhåndssøknad om BPA, da min personlige situasjon er slik at jeg ikke på ny kan risikere å flytte til en ny bydel uten på forhånd å ha sikret at jeg får tilstrekkelig BPA.

Jeg er tilgjengelig for å gi utfyllende informasjon eller møte til samtale.

Kontaktinfo:

Stine Machlar

tlf: 46826991
mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kommentarer   

0 #1 Cecilie Bedsvaag 17-04-2012 10:23
Du kunne søke om å flytte til Vestre Aker, så kunne jeg få min datter tilbake. Bydelen bruker årlig en million kroner på å holde min datter i fosterhjem helt unødig. Skriv et brev til barnevernsleder Vibeke Bonne Øyri, og be henne foreta noen omprioriteringe r. Jeg håper du får innvilget det antall BPA timer, som du trenger. Det er penger nok i systemet, men pengene brukes feil. Jeg er veldig trist over dette. Det får så mange uheldige konsekvenser at barnevernet tar barn unødig. Andre grupper, som virkelig trenger hjelp, blir skadelidende når gjøkungen barnevernet skal fylle sitt umettelige nebb.
0 #2 Ella 19-04-2012 01:00
Lurer på om du kanskje har krav på helsehjelp og ikke BPA timer når du er syk? Mulig at jeg tar feil, men det er vel verdt å prøve. Kan bydelen ha feildefinert hjelpen du mottok når du var syk? For meg høres det ut som om du i sykdomsperioden burde hatt et vedtak om helsehjelp og dermed kunne spart på BPA timene. Jeg skjønner at byråkratiet kan slite veldig på å forholde seg til, men om du ikke har gjort det allerede vil jeg anbefale deg å anke vedtaket som du mener er for lite til fylkesmannen. MVH Ella

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode