Internasjonal politikk

Nei til nye NATOs debattliste

Nei til nye NATOs debattlisteKampanjen Nei til nye NATO har en lukket debattliste, åpen for alle som kan skrive under på kampanjens opprop. Debattlisten om forsvars- og sikkerhetspolitiske spørsmål er initiert av kampanjen Nei til nye NATO,- en kampanje som sier nei til NATOs nye strategiske konsept.

Konseptet viser at NATO ikke lenger bare skal være en forsvarspakt, men en angrepsmakt. Konseptet innebærer at NATO skal kunne gripe inn utenfor alliansens territorium ut fra et svært vagt og vidt definert trusselbilde, såsom etniske og religiøse stridigheter, organisert kriminalitet, sabotasje, terrorisme, mislykkede reformforsøk, avbrudd i flyten av livsviktige ressurser for NATO-landene, ukontrollerte folkeforflytninger, væpnede konflikter, og kriser som kan komme til å angå alliansens sikkerhet.

I følge konseptet vil NATO om nødvendig anvende atomvåpen. Debattlista er åpen for alle som har skrevet under på/eller er enig i kampanjens grunnlag.

Les om debattlisten her
Meld deg på lista send en tom mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode