Internasjonal politikk

Med krig for fred

Med krig for fred

I ettermiddag er det en viktig Syria-markering på Youngstorget.

I den sammenheng vil jeg trekke fra to sitater:"Det eneste militære våpen kan gjøre er å ødelegge og drepe. Det gjelder også vestlige og ikke minst smarte våpen. De er konstruert for å ødelegge.," skriver to offiserer fra Forsvarets stabsskole: oberstløytnantene Palle Ydstebø og Harald Høiback. Norge er allikevel en av de virkelig store våpeneksportører i verden.

Og Linn Stalsbergs apropos til Syria, "Spørsmål om hvordan det gikk etter vestlige intervensjoner i Irak, i Afghanistan, i Mali eller i Libya, har ingen enkle svar. Var det en suksess? Verdt penger og menneskeliv? Hva med droneangrepene i Pakistan, Jemen og Somalia? Fungerer det etter intensjoner? Vil vi støtte dem?

Disse landene som har vært utsatt for vestlige militære angrep, er det land hvor det i dag er fred, demokrati, menneskerettigheter og frihet for kvinner? Har denne type krig de siste årene beviselig reddet menneskeliv og innført styreformer som i dag opptrer rettferdig og etter internasjonale avtaler? Skapte krig fred?"

Norge, NATO, USA eller verdenssamfunnet forøvrig bør ikke sette inn bombefly i Syria, uansett FN-mandat eller ei.

Kommentarer   

#1 Haakon 05-09-2013 09:28
Det dere sier er at forbudet mot bruk av masseødeleggels esvåpen, til og med mot egen befolkning, ikke er verdt noe som helst.

You have no rights to post comments