Internasjonal politikk

#BringBackOurGirls Mer enn 200 jenter bortført i Nigeria

#BringBackOurGirls Hundrevis av jenter bortført i Nigeria

Over 200 jenter mellom 16 og 18 år er bortført i Nigeria av den væpnede gruppen Boko Haram. Bring back our girls! Jentene ble kidnappet fra en offentlig videregående skole i Chibokområdet i det nordøstlige Nigeria.

Boko Haram har terrorisert området i lang tid. Medlemmer av gruppa skal ha angrepet internatskolen midt på natten og dratt jentene inn i lastebiler, før de kjørte uhindret vekk fra skolen. Lignende angrep har blitt utført også tidligere.

Amnestys etterforskere har avdekket at nigerianske sikkerhetsstyrker fikk beskjed om den planlagte kidnappingen over fire timer før, men gjorde ingenting for å forhindre den. Det er et grovt brudd på nigerianske myndigheters forpliktelse til å beskytte sivilbefolkningen fra angrep.

Den nigerianske hæren har en kraftig offensiv mot Boko Haram, men viste opprinnelig liten interesse i å gjøre en innsats for å få de bortførte jentene hjem. Etter den store oppmerksomheten saken har fått har nigerianske myndigheter imidlertid opprettet en nasjonal komité som skal etterforske bortføringen av jentene.

Amnesty International krever at myndighetene gjør sitt ytterste for å sørge for at jentene løslates og at de sørger for at alle nigerianske innbyggere opplever like stor grad av beskyttelse. Støtt Amnestys aksjon for jentene.

You have no rights to post comments