Internasjonal politikk

Heikki Holmås om Gaza: Det er en okkupant og en okkupert

Heikki Holmås om Gaza: Det er en okkupant og en okkupert

"Vi må aldri glemme at i krigen mellom Israel og det palestinske folk, så er det en okkupant og en okkupert. En overgriper og et offer. Derfor trenger vi ikke norske politikere som sier «partene må besinne seg,» fordi det tilslører i stedet for å forklare virkeligheten. Ett land som okkuperer og ett folk som er okkupert.

Vi trenger politikere som er villige til å bruke stemmen for å presse et Israel som ikke forstår annet enn maktens språk. Vi trenger noen i verden som går foran og arbeider for sanksjoner som flere land kan stå sammen om. Handling, ikke bare ord. Vi trenger politikere som fordømmer overgriperens handlinger," sier Heikki Holmås, stortingsrepresentant for SV, blant annet. Les hele under "les mer."

 

En appell fra Heikki Holmås:Det finnes et folk som lengter. Lengter etter den dagen der de ikke lenger trenger å frykte jernfuglenes nådeløse bomber. Lengter etter den dagen de slipper den daglige ydmykelsen fra overmakten. Lengter etter den dagen de kan få medisinene de trenger i en fremtid med frihet.

I dag gråter vi med Palestina. Skal det palestinske folket få sin frihet må hele verdens hjerte røres når Palestina gråter sine blodige tårer.

I 60 år har de vært på flukt – i Shatilla, i Jordan, i Syria og resten av verden. I 10 år har de levd i skyggen av en ulovlig mur som lever. Igjen har de levd med trusselen om bomber som holder dem våken om nettene og dreper deres barn.

Fred skapes ikke bare ved fravær av krig. Fred skapes med anerkjennelse og respekt, men mål om en felles framtid.

Jeg fordømmer alle, som gjør sivile til sine mål, fordømmer de som dreper både israelske og palestinske barn og lar dem unngjelde for forfedrenes synder.

Men vi må aldri glemme at i krigen mellom Israel og det palestinske folk, så er det en okkupant og en okkupert. En overgriper og et offer. Derfor trenger vi ikke norske politikere som sier «partene må besinne seg,» fordi det tilslører i stedet for å forklare virkeligheten. Ett land som okkuperer og ett folk som er okkupert.

Vi trenger politikere som er villige til å bruke stemmen for å presse et Israel som ikke forstår annet enn maktens språk. Vi trenger noen i verden som går foran og arbeider for sanksjoner som flere land kan stå sammen om. Handling, ikke bare ord. Vi trenger politikere som fordømmer overgriperens handlinger.

Folk flest hører om Israel og Palestina hver gang konflikten blusser opp.

Det er Israel som må bære ansvaret for krigen. Det er Israels terrorbomber som dreper barn! Ingen er feigere enn de som er villige til å drepe barn! For slik sås hatet i generasjon etter generasjon, slik at det aldri tar slutt.

Hamas og Israel må stoppe å rette våpnene mot sivile, men det er Israel som må akseptere at de aldri får fred hvis de nekter å snakke med det palestinske folks representanter, enten de er Fateh eller Hamas.

Israel som aldri får fred, før de river muren.

Derfor er våre krav til Israel klare:

Stopp terrorbombene mot det palestinske folk.

Riv apartheidmuren og bosetningene på okkupert jord.

Gi det palestinske og det israelske folket frihet og fred for fremtiden.

Våre tårer treffer bakken for å skape fred.

Kommentarer   

#1 Ingebjørg Hovland 15-07-2014 04:28
Som OM de var likestilte parter. Kåre Willoch sa i sin tid at det var tåkelegging. Og han har rett.
+2 #2 øystein Moe 15-07-2014 08:59
Leste innlegget med overskrift en okkupant og en okkupert.Jeg støtter innlegget fult ut og er helt enig med det som blir skrevet .Nå må vi slutte å si at man tar parti med en av partene når man hevder at israel er en okkupant . Det er fakta dokumentert i nyhetene . Javel muligens er Hamas lle grupper terorister ,det kan jeg ikke utale meg om .Det jeg kan utale meg om er at fata og andre grupper slåss for palestinernes frihet. Er det ikke forskjell på frigjøringsfork jempere og terrorister .
Så lenge Israel ikke er villig til å forhandle med alle grupper i palestina , så blir det aldrig fred .
Stå på Heiki Holmås .Flott Engasjement
Flott at Heiki holmås holder appel utenfor den israelske ambasade i for bindelse med demonstrasjon

You have no rights to post comments