Internasjonal politikk

Gaza: Nå skyter de sykehusene i stykker

Gaza: Nå skyter de sykehusene i stykker

Mads Gilbert i ettermiddag:

Breaking news -

Al Aqsa-sykehuset i Deir el Balah nettopp beskutt av israelske tanks. Fire pasienter og en ambulanseparamedic drept. 15 såret.

Jeg har ringt FN og gjentatt kravet om intl' beskyttelse av sykehus, ambulanser og sivile skadde.

Jeg har bedt Brende ta affære straks.

Nå snakkes det på Shifa om at vi er neste.

Mads

Kommentarer   

+16 #1 Lasse Sæther 21-07-2014 16:56
Dette er en skam og jeg fatter ikke at Norge ikke viser sin avsky. Uansett politisk ståsted er fanger, skadede barn og kvinner fredet, selv for maktsjuke isralitter.
+11 #2 Jeanette Sundby 21-07-2014 16:57
Hei - er det mulig å få dette oversatt til engelsk ? Viktig at så mange som mulig rundt omkring i verden får lese dette !
-39 #3 Ano Nym 21-07-2014 17:16
Ikke skyld på Israel når Gaza og Hamas bruker sivile bygninger, sykehus, skoler, osv. til å både lagre raketter og skyte dem mot Israel.

Hva skal Israel gjøre utenom å forsvare seg selv og ta ut de områdene som blir brukt til krigsføring?

For rundt en uke siden ble det funnet 20 raketter i en FN-drevet skole. Synes Israel er i sin fulle rett med å forsvare landet sitt mot Hamas og Gazass "sivile" innbyggere.
+4 #4 Gustav Skaar 21-07-2014 17:32
Rasiststaten Israel kjenner ingen grenser !
+3 #5 Jente 21-07-2014 17:35
Ano Nym har israel full rett å drepe små barn og kvinner?? Hva har du tatt egentlig? Får du aldri vondt inni deg når du ser bilder av uskyldige barn som blir drept??
+4 #6 TA Tvedt 21-07-2014 17:36
Å beskyte sykehus og å teppebombe sivile områder er ikke å forsvare seg selv....

Hvis Israel har så god militærtrening som de skryter av, hadde det vært en enkel sak for en elitegruppe (a la navy seals og marinejegere) å uskadeliggjøre slike mål, hvis det var det de ville...
+3 #7 laila 21-07-2014 17:37
Anonym ja....for feig til å si hvem du er og stå for det du sier?
+3 #8 Gro Vibeke Najem 21-07-2014 17:47
Hvis du mener dette DU Anonym-hvorfor er du da ANONYM!?? Det sier ganske mye om DEG!
#9 Grete Benterud 21-07-2014 18:24
Ja det er nok like g
reit at du er Ano Nym. FEIGING!
#10 Lasse Eriksen 21-07-2014 18:31
Vel Israel anno 1948 forsvare seg ja, etter det kom grådigheten og det sanne mennesket frem også hos Israel..utrolig trist og jeg skriver under på Gaarders kronikk; jeg anerkjenner ikke Israel som stat idag.
+24 #11 Olaf Terje Hansen 21-07-2014 18:39
Hva Israel skal gjøre, anonym. Jo, det skal jeh si deg. De skal trekke seg ut av de områdene de okkuperer og heve blokaden, så får de fred. Men jeg er ikke sikker på at det er fred de israelske politikerne ønsker. Sannheten er nok heller at de ønsker å overta hele området og drive ut alle palestinere.
-17 #12 Ano Nym 21-07-2014 18:53
Ja, jeg velger å holde navnet mitt anonymt siden man aldri vet hva slags tull Hamas/Gaza støttere kan finne på.

Og Laila, det at du bruker bare fornavn er også ganske anonymt, så du kan ikke klage.
+10 #13 Mondher Hajoo 21-07-2014 19:21
herr eller frøken Ano Nym. Må si at det du skriver om at ``man vet aldri hva slags tull Hamas/Gaza Støttere kan finne på`` Er egentlig bare latterlig og egentlig bare tull. Vi er som deg andre mennesker. Blir feil å si at man er Hamas støtter, når man støtter Gaza generelt. Er man Hamas støtter hvis man er for Menneske rettigheter og Mot Okkupasjon som er ulovlig? Terror Staten Israel har opprettet Organisasjonen Hamas nettopp pga deres Okkupasjon, tortur og diskriminering av Arabere. Du kan si hva du vil men hadde du godtatt at noen hadde tatt hjemmet ditt og banket ungene dine? Nei, så klart ikke. og fordi man er muslim så betyr det å ta igjen er å være terrorist? Jeg er ikke alltid for hva Hamas gjør og synes mye av det dem gjør kunne ha blitt gjort annerledes. Men kanskje ikke i den situasjonen? Du vet ingenting om å miste noen i krig, dette er mere Mord men ok. Du har vell sikkert aldri hatt det verken vanskelig eller forferdelig.
+2 #14 Tor 21-07-2014 22:46
La nå for all del la noen unge sjeler overta makten i disse utsatte områdene. De føler at de vil ha en fremtid. Kast de gamle krigshisserne som er maktsyke ut av styre og stell. Det er den endelige løsning. Gamlingene har for mye hat i seg..... Slik går det når livet handler kun om å oppnå makt, for så å utøve den feil. Dette gjelder over hele verden. Lederne er jo ikke kloke eller smarte. De har så ømme tær etter et langt liv med kamp om å komme i posisjon at det eneste som betyr noe er å beholde posisjonen sin. Løsninger uteblir, og elendighet er resultatet. Ka farsken er vitsen med å slåss? Sammen ville jo vi alle bli sterke..
+3 #15 Hanan 21-07-2014 22:55
Hadde Israel ønsket fred, hadde trukket seg tilbake fra de okkuperte områdene, hevet blokaden av Gaza, sluttet å massakre Gaza's befolkning, sluttet å bygge bosetninger, men virkeligheten er at israel er ute etter 1 stat kun for Israel, det er derfor de dreper så mange sivile og barn. De vil hindre fremtide Palestinske generasjoner å vokse opp. De vil okkupere hele Palestina!
#16 Elisabeth Dalen 22-07-2014 10:05
Israel må holde seg innenfor grensene sine . Snart ikke noe igjen til Palestinerne . Det må jo bli krig av slikt . Vi hadde ikke funnet oss i det ! De som hadde godtatt det , er landssvikere .
#17 Per Magnus Øgård 22-07-2014 10:12
Først av alt, til Ano Nym: Noe så latterlig som å mistenke humanister som er imot krigshandlingen e på Gaza å være potensielt voldelig overfor de som motsier oss politisk er det vanskelig å forestille seg. Tvert imot er det folk som har støttet Israel politisk i deres kamp mot den muslimske befolkningen på Vestbredden og Gaza som har vist seg som de voldelige debattantene i Norge. Det er på den siden vi har hatt folk som ABB og ideologer som Fjordman.

I løpet av mitt liv har det utelukkende vært krefter på ytre høyre fløy som har tatt liv og brukt alvorlig vold i sin politiske kamp. Det har vært kastet bomber mot 1. Mai-tog, og ingen kommer noensinne til å glemme 22. juli. Så når Ano Nym velger å være anonym fordi han eller hun er redd for sin egen sikkerhet på grunn av sine meninger er det ikke bare feil, men direkte patetisk. Det skulle ikke forundre meg om vedkommende selv har voldelige tilbøyeligheter siden han eller hun velger å gå med semantisk finlandshette på.
#18 Per Magnus Øgård 22-07-2014 10:20
Enda en kommentar til Ano Nym. Du viser alvorlige personlighetsfo rstyrrelser når du konkluderer med at det er greit å drepe kvinner og barn fordi de brukes som levende skjold av Hamas. Det samme gjelder når du legitimerer at sykehus bombes med at våpen kan være skjult der. Selv hvis Mossad kan framlegge etterretningsra pporter som tilsier at et sykehus blir brukt til oppbevaring av kinaputter så er det ikke greit å bombe det. Det er og blir sykehus, og humanitært hjelpepersonell skal uansett ikke angripes. Det er en krigsforbrytels e, om det ligger noen raketter i kjelleren eller ikke. Hvis du ikke inser det er jeg redd du har en psykisk lidelse som det ikke er mulig å behandle, for den kommer du aldri til å innrømme at du har.

Når påstander om antisemitisme blir hevdet i Norge kommer det stort sett fra kristne eller ateister som ikke er av jødisk ætt. Og de glemmer ofte, eventuelt undertrykker det faktum, at mange som faktisk er av jødisk ætt er blant kritikerne av Israels politikk. Jeg var selv aktiv i Sosialistisk Ungdom den tiden Theo Koritzinsky var leder for SV. Da ble jeg til tider konfrontert med at vi i SV var antisemitter. At partilederen på det tidspunktet var den eneste partilederen av jødisk ætt stoppet kjapt den kritikken i øyeblikket, men jeg har ingen illusjon om at de ikke senere gjentok de samme ordene til de som ikke visste bedre.

Nå er forresten terror-siden blitt den minst alvorlige siden i våre dager, for nå er det regelrette massedrap som begås av IDF. Begge sider i konflikten, den fraksjonerte palestinske fronten og staten Israel, bedriver utstrakt terror mot befolkningen på den motsatte side av grensen. Men der de palestinske gruppene ikke evner mer enn å bedrive ren terror uten betydelige fysiske konsekvenser, så tar Israel hele konseptet med terror et skritt videre.

Terror er forkastelig enten det er palestinere eller israelere som står bak den. Men mest forkastelig av alt er terror gjennom massedrap av barn og kvinner. Og det er min og manges eneste påstand som gjør at vi støtter Palestina mer enn Israel i denne kompliserte konflikten, resultatene av terrorpolitikke n. De israelske ofrene for terror har min fulle sympati. De lever i frykt, og frykt kan skape både hat og andre vonde resultater. Men når de går fra å være offer til å bli en "fascistisk" krigsmaskin har de tatt grep som deres motstandere hverken har vilje eller ressurser til. Spesielt Hamas har egentlig ressurser til å drepe flere enn de gjør, men de velger likevel å begrense seg til terror i sin "reneste" form. Den som dreper følelsen av trygghet istedenfor å ta liv. Vi må ikke glemme at det også er forkastelig i utgangspunktet, og det må vi ikke gjøre for å komme våre motdebattanter i møte, men ut av ren empati overfor alle som lider under terror. Det er faktisk ikke nødvendig å være enøyd for å ta parti for lokalbefolkning en i Gaza.
+1 #19 Lasse Pran 22-07-2014 11:24
Jeg frykter for at Mads og Erik blir drept denne uken.
+2 #20 Ketil Son 22-07-2014 12:41
"Norge valgte å være tro overfor sin nærmeste og viktigste Nato-alliert, nemlig Amerikas forente stater, som også er en av Israels viktigste støttespillere" så alt vi kan håpe på nå er et usett viktig triumfkort bli lagt fram som taler for fred spillt av USA og Norge. Men, dette er og blir en skyggeside i verdenshistorie n. Trist å se Israel "som en suveren stat" utøve ondskap på denne måten..... Norge med sine duer og som fredsland har mye jobbe med her
+2 #21 eve 22-07-2014 18:30
Skal verden stå passivt og se på at to folkeslag dreper hverandre? Men her er det ikke til å komme forbi at det er en overmakt som prøver å utslette en annen. Skal dette pågå til alle palestinere er borte?
+1 #22 #freePalestina 23-07-2014 11:59
Verden bryr seg ikke om muslimer blir masakret og utslettet av Israel! Når ekte terrorister handler på alvor og utsletter uskyldige sivile mennesker, leker resten av verden blinde og døve! Hadde det vært motsatt hadde supermaktene handlet for lengst. Dette viser bare at ikke finnes større supermakt enn Israel og vesten støttet deres brutale brudd på menneskerettigh etene fult og helt.
#23 Realist 24-07-2014 13:13
Den virkelige fienden her er Hamas. Med å skruppelløst bruke sine egne sivile som levende skjold for sin militære ressurser som de nonstop bruker mot Israel har de skapt denne grusomme situasjonen.

I deres forkvaklete virkelighet vil de sivile ofrene dø martyrdøden noe som for de er positivt. Samtidig hemmer disse levende skjoldene Israels aksjoner. Militære ressurser utenom sivilbefolkning ville naturligvis taes ut med engang.

Israel gir advarsler i form av varselsskudd og flygeblad hvor de skal bombe. Stort mer kan de ikke gjøre.

Skjønner godt at folk reagerer på de sivile ofrene. Hadde ikke Israel vist hensyn ville dette imidlertid vært langt verre. Å lagre raketter og annet materiell i skoler og sykehus for så å utføre krigshandlinger er noe av det mest forkastelige noe regjering har gjort noengang. Heldigvis begynner selv palestinerne selv å innse hvor jævlige Hamas er.

Hamas må vekk. Det er den eneste muligheten for en fredsløsning.
#24 Realist 24-07-2014 13:16
Se forøvrig: miff.no/.../...
#25 #FREEPALESTINA 08-02-2016 19:39
Alle i hele verden må stoppe dette her. Amerika og
Obama lagde Israel egentlig heter det ikke Israel.
Få slutt på dette

You have no rights to post comments