Internasjonal politikk

Forbereder Israel bombing av Shifa-sykehuset?

Siste: Israel forbereder bombing av Shifa-sykehuset

Israelske militæret forbereder bombing og/eller angrep på Shifa-sykehuset hvor blant annet Mads Gilbert jobber. Militæret har gitt ordre til alle palestinere om å forlate bygningen, sies det i et mediaoppslag. Les mer her.

Men det ser ut til at det ikke er hold i nyhetsoppslaget. På Shifa-sykehuset sier de: Bare rykter, ingen substans, ingen har hørt om denne ordren her. Krigspsykologi, maybe?

Men Mads Gilbert sa tidligere denne uka til TV2 i samband med angrepet på Al Aqsa-sykehuset, der fire pasienter og en ambulansearbeider ble drept:

"Gilbert mener sykehuset som ble angrepet i dag kan ha vært en test fra Israels side. 

– Ved å angripe et sykehus, med hele verdenspressen til stede, tester de grenser. Nå som de ser at verden ikke reagerer vet de at de kan gjøre hva de vil. Jeg frykter de kan angripe Shifa også, her hvor jeg jobber, ingenting overrasker meg, sier han. Shifa-sykehuset i Gaza by er det største sykehuset på Gazastripen.

– De gjør akkurat som de vil. De som dør her er som deg og meg. Det er barn som hyler, det er sivile kvinner og menn, sier han."

Verdens helseorganisasjon sier at 18 helseinstitusjoner , inkludert tre sykehus, er skadet så langt. Og i dag, onsdag, ble ytterligere et lagt til da et sykehus i Khan Younis ble truffet av israelske raketter.

Kommentarer   

+4 #1 leif brunvand 23-07-2014 21:09
Det er forferdelig. Problemet er hatet på begge sider. Og hatet forsterkes med okupasjon, ydmykelse, fattigdom, raketter, bomber og drap som rammer uskyldige vanlige mennesker som deg og meg.Gilbert gjør en kjempejobb. Takk for det! Hatet må bekjempes, det er ingen lett oppgave, men eneste farbare vei.
+2 #2 Amin 23-07-2014 21:21
Dette er helt sykt! Noe mø skje og det fort, menn blir torturert og kvinner og barn blir drept! Dette her er galskap og det verste er at alt dette skjer i høytiden ramadan!
+1 #3 Casper DiNapoli 23-07-2014 22:28
Og pressen fikk forbud mot å være i Gaza for 26 timer siden:
twitter.com/.../...

Kan bety at det ligger an til en ny stormassakre.
+2 #4 May Aase 24-07-2014 08:29
En dag kan de komme til å måtte betale for sine ugjerninger. Ikke skjønner jeg at de kan forsvare det de gjør, heller ikke forstår jeg at de tør!
+4 #5 Haldor myrhaug 24-07-2014 09:40
Og dette skal være Guds utvalgte folk, jeg lurer på om det kan være en misforståelse ute å går der?
-7 #6 Rune Fardal 24-07-2014 14:32
Mange etter mitt syn naive mennesker påstår at Israel er krigshissende når Israel forsvarer seg. De viser til sivile palestinske døde.

Det blir som å påstå at Vestmaktene var krigshissere etter at nazistene startet 2 verdenskrig. Ja mange tyskere døde under det vestlige bombeangrep på tyskland, men nei, de var ikke krigshissere. Vesten forsvarte seg, med overveldende makt. Nazistene hadde ansvar for døde sivile tyskere.

Slik er det på Gaza også. Hamaz har ansvaret for de døde sivile palestinere. Bruker de sykehus for å angripe, vil de bli angrepet på sykehuset.
#7 Chris 25-07-2014 09:57
Når de begynner å bombe sykehus da har de gått over streken . De bryr seg ikke om noen andre enn dem selv.

You have no rights to post comments