Internasjonal politikk

Mads Gilbert med appell til helseministeren

Mads Gilbert med appell til helseministeren

Mads Gilbert sendte i dag en SMS-appell til helse- og omsorgsminister Bent Høie:"HASTER!

Kjære Helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Sykehusene i Gaza er nå utsatt for omfattende israelske militære angrep med tap av menneskeliv, bygninger, funksjon og kapasitet.

Vi ber deg, som vår overordnede, og din regjering om å iverksette umiddelbare tiltak for å etablere en fysisk, uniformert internasjonal tilstedeværelse (FN, ICRC) 24/7 ved de gjenværende sykehusene i Gaza. Både pasienter og ansatte risikerer nå å bli drept i de israelske angrepene, slik det senest skjedde igår kveld da barnesykehuset i Gaza ble bombet.

Vi ber deg på det innstendigste om å medvirke til at de palestinske sykehusene, pasienter og ansatte straks får  beskyttelse etter internasjonal lov og folkerett.

SITUASJONEN ER KRITISK OG VI BER DEG OG DIN REGJERING STRAKS TREFFE NØDVENDIGE INTERNASJONALE TILTAK."

Mads fikk umiddelbart et svært hyggelig og oppmuntrende svar fra Høie, og at han oversendte saken til rett instans; nemlig UD/Utenriksministeren.

Kommentarer   

+29 #1 Reidar Østensen 25-07-2014 19:00
Nå må den handlingsløse regjeringen så te å jerra nåkka, istan før å setta å sjå på at israle bedriv folkemord i Gaza.
-49 #2 Einar O Øyan. 25-07-2014 19:08
Hva med rakettene fra Hamas.Skal ikke de nevnes med et ord??
+18 #3 Rita Roarsen 25-07-2014 19:38
Kjære Mads.
Dere gjøre et fantastisk arbeide for de alles mest sårbare..
Det er jo helt forferdelig at sykehusene og "de beskyttede " FN- skolene også angripes. Enda færre steder å søke ly for bomber...
Jeg fatter ikke at du og Erik har klart å holde ut - i alle disse årene..

Jeg vet hva dere gjør, helt fra tidlig på 80-tallet, da jeg bodde på Melbu og Alf Halvorsen/ Ebba Riis var gode venner av meg. Da møttes vi flere ganger på Melbu...

Hva kan jeg di? Stå på! -Og hold ut!
Jeg håper inderlig at ikke noen av dere el deres kolleger blir skadet.

Nå håper jeg Bent Høie og Regjeringen tar affere og treffer nødvendige tiltak internasjonalt.
Statsminister Erns Solberg har jo for flere dager siden gitt uttrykt for at hun mener Israel ( og Hamas ) må stoppe krigføringen.
Det er jo bare uskyldige som rammes..
Med håp om st dette marerittet snart tar slutt!

Alle gode ønsker fra Rita Roarsen
+1 #4 Lars Helgeby 25-07-2014 19:58
Det blir spennede aa se om vaar israelvennlige regjering gjoer noe!
+1 #5 elleniversen 25-07-2014 20:01
det må skje fort,her må det handles raskt
-6 #6 henry Osthassel 25-07-2014 20:33
Mange påpeker hykleriet over at Gilbert og Fosse springer til Gaza straks der er 50 drept og 200 sårede - uten at de brydde seg det døyt om de 170.000 drepte og 1 million sårede som skriker etter medisinsk hjelp i Syria. Det skinner jo lange veier at deres engasjement i Gaza er politisk motivert ved at de kan bidra til å demonisere Israel.

Hvor mange titusen som er drept og såret i Syria mens Gaza krigen har pågått er norsk media ikke interessert i. Og at ISIS henretter hundrevis hver dag i både Irak og Syria bryr heller ikke media seg om når de nå kan fråtse i Israel-hat. Dekningen av Gaza konflikten er fullstendig ute av proporsjoner i lys av menneskeslaktin gen i nabolandene i Syria og Irak.
+11 #7 Rune Haaland 25-07-2014 22:14
Einar. Vær så snill og hold kjeft om de rakettene i denne sammenheng. De er irrelevante. Det skytes ikke raketter fra sykehusene i Gaza og det er ingen av oss som liker verken Hamas eller rskettene deres. De fleste raketter skytes dessuten ned. Så spar oss for dette. Selv ikke nazistene bombet sykehus, men dine helter i Israel gjør det.
+1 #8 Lubna 25-07-2014 22:27
Hjelp dem. Vær så snill !
De barna som dør , de som har flyktet fra huset deres og til Fn skole,, hvor skal de gå hen / gjemme seg fra alle de bombene... Hjelp dem
+3 #9 Vårhild 26-07-2014 00:23
Vår regjering virker handelslammete. . Nå må de reagere og medvirke til at vi får slutt på drap på barn og uskyldige mennesker!!!
+1 #10 Lise-Lotte Larsson 26-07-2014 07:12
Israel skuter på barn och civila. Det är det som är så hemskt. Vil dom stoppa Hamas så måste det göras på ett annat sätt än att döda befolkningen i Palestina. Herregud, något måste ske och det fort.
+2 #11 Mira 26-07-2014 10:49
Man skal bare være menneske for at have medlidenhet med Gaza og de små børn som dør hver time! HJELP familier som ikke har et sted at gå hen. HJELP børn som har mistet sin mor, far, tante og søster. HJELP gravide kvinder som får aborteret deres fostre. Palestina.. Gaza God bless you.
+3 #12 Kjellaug Myhre 26-07-2014 15:46
En varm takk til Mads Gilbert og de andre som BRYR seg, og som setter eget liv i fare for å hjelpe i denne forferdelige situasjonen. Det må gå an for regjeringen(e) å gjøre annet enn å prate snart. Hvilket annet land enn Israel ville slippe unna med å bombe barnesykehus, andre sykehus, barnehjem, hjemmene til uskyldige mennesker uten sterke sanksjoner og represalier. USA, Norge og andre land som eksporterer våpen til Israel bærer et tungt ansvar for alle sivile! palestinske liv som går tapt.
+1 #13 Israel Begår folkemord 26-07-2014 20:38
krigen i Gaza er ingen krig men en parallell til det som skjedde i ghettoen i Warsjava. Tving Israel til å oppheve blokaden slik at Gaza kan bli den staten FN forutsatte.
#14 edgar wangsmo 27-07-2014 00:40
VERDENS VESTLIGE MINISTRE er Søvngjengere , hypnotisert av ZIONS ormeøyne dvasker de omkring i feige formuleringer ., FEIGE .!!.

You have no rights to post comments