Internasjonal politikk

Stortingets 34 Israel-venner: Hva mener de om bombinga?

Stortingets 34 Israel-venner: Hva mener de om bombinga?

34 av stortingsrepresentantene, fra partiene Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er medlem av lobbygruppen "Israels Venner på Stortinget." Israels venner på Stortinget er sterkt representert i Stortingets presidentskap, med tre av seks medlemmer. Jeg merker meg at Aps 3 Israel-venner er Kari Henriksen, Vest-Agder, Sverre Myrli, Akershus og Kåre Simensen, Finnmark.

- Israel trenger venner på Stortinget som kan bryte ned den isolasjonen landet i dag opplever. Det er en målsetting at arbeidet i venneforeningen kan bidra til økt kommunikasjon og samhandling innenfor så vel kultur, forskning, handel og teknologiutvikling mellom de to landene. Vi håper vi kan få mange nye venner og styrke forholdet mellom våre to land i denne perioden, sier Kr.Fs Hans Fredrik Grøvan, leder i foreningen.

- Israel trenger en venn på Stortinget, noen som kan følge med i Midtøsten-konflikten og kan korrigere villedende journalistikk fra enkelte i norsk presse, og bidra til at våre stortingskollegaer får best mulig informasjon, sier nestleder Jørund Rytman fra Fr.P.

Men hva mener Stortingets Israel-venner om den massive bombingen av Gaza? Hva mener Kr.F-erne om dette i forhold til det kristine budskap om ikke å slå i hjel og å vise  nestekjærlighet? Hva mener Israel-vennene om å bombe skoler, sykehus og helseinstitusjoner?

Kommentarer   

+64 #1 Per Svarstad 28-07-2014 06:21
Merkelig, så vidt jeg vet er det ingen andre nasjoner som har 'venner' på Stortinget. Og hvis du er en 'venn' har du ikke da er ansvar? Jeg er ikke ukritisk lojal mot mine venner privat, dersom en av mine 'venner' voldtar eller dreper uten å vise noen tegn til anger eller forståelse for at et lovbrudd er galt så opphører 'vennskapet' temmelig fort. En god venn skal etter mine begrep også være kritisk når det begås tvilsomme handlinger, på samme måte som foreldre irettesetter sine barn når de begår umoralske handlinger mener jeg bestemt at 'venner' også har denne oppgaven.
+33 #2 Lasse Schmidt 28-07-2014 07:58
Som Per Svarstad sier -- Ta avstand fra en venn sin handling og gjør dettte offentlig. Det er ingenting som forsvarer dette, uansett hvilken side man måtte velge, politisk eller religiøst.
Å ikke ta avstånd fra dette er feigt.
+28 #3 Vidar Roald 28-07-2014 08:48
Staten Israel - med en stadig pågående okkupasjon av andre narsjoners land ommråder, og ikkje minst med sine overgrep mot sivile, et soleklart eksempel på "stats-terroris me"
Korleis en stat som denne kan ha venner i det heile, er noe jeg ikke forstår :-)
Å støtte Terrorisme trudde en va straffbart i Norge, korleis kan då politikere bryte Norsk lov ?
+11 #4 Tom Kappfjell 28-07-2014 12:37
Hva er en sann venn som kun viser aggresjon? Er ikke en slik fyr en belastning? Gjelder andre kodekser for Israels venner?
-18 #5 Bengt Pettersen 28-07-2014 14:28
" Det begynte med at han slo igjen "... Slik kan fremstillingen i norsk media og presse best beskrives. For alle journalister er røde på har bestemt sin holdning og innstilling på forhand.Nå vil til og med Frederik Græsvik ha forbud mot trykking av materiale sol sier noe annet enn det disse røde journalistene vil ha frem. Vi må få bedre politisk fremstilling av konflikten, ikke kun fanatisk vnstrevridd propaganda.
+6 #6 Gunnar Hustoft 28-07-2014 15:33
Vel å være venn av Zionistene vil nå si og støtte vold ,terror,trakase ring og drap og deres propagandaappar at.Støtter du de 77 prosent av Israel som ønsker fred,samkvem og en 2-stats løsning med palestinerene.b lir det en helt annen ting.Sånn som Zionistene har turt frem siden-47og frem til idag uten hensyn til annet enn sin egen makt og landområder.Den aggresjonen kan ingen være venn med uten at enn er på ders nivå!
+3 #7 leiv m. veberg 28-07-2014 17:37
Ja de forsvarer drap på barn og gamle, kan da umulig komme inn perleporten !
+5 #8 Astrid Amor 28-07-2014 23:56
"- Israel trenger venner på Stortinget som kan bryte ned den isolasjonen landet i dag opplever."sitat Kr.Fs Hans Fredrik Grøvan, leder i foreningen. Israel trenger venner for å bryte ned den isolasjonen landet opplever? Det er kanskje på tide at Israel spør seg selv HVORFOR de er venneløse og HVORFOR landet ISRAEL opplever isolasjon? Kan det være at resten av verden har fått med seg stadige ulovlige bosetninger på Vestbredden, muren,blokader, sjekkpunkter og massedrap av uskyldige sivile. Slike "venner" anser jeg ikke er forenelige med mine verdier og menneskesyn.
#9 Anne Rasmussen 30-07-2014 20:33
Bryt diplomatiske forbindelser med Israel til de oppfører seg ordentlig.
#10 Rune 31-07-2014 15:25
Er det noen som har en oppdatert mailing-liste til disse stortingsrepres entantene?
#11 Ivar j 31-07-2014 15:35
Rune: her finnetr du alt du trenger
folkevalgtbasen.ivarjohansen.n o/.../

You have no rights to post comments