Internasjonal politikk

FN: Gaza i en humanitær krise

FN: Gaza i en humanitær krise

En humanitær krise er i gang på Gazastripen. Mer enn 1000 palestinere er blitt drept, de fleste sivile. Mange flere har blitt skadet. Over 200 000 er på flukt. Volden må stanse og recovery må komme i gang.

Tydelig beskjed i denne korte videoen fra OCHA, FNs kontor for koordinering av humanitær innsats.

Kommentarer   

+7 #1 Ragnar Fjærestrand 29-07-2014 04:43
Ja hvor i landskapet er AP sin leder Støre og hans partisekretær? Vanskelig å få øye på! Nåto sin på troppende nye leder er også fraverende i debatten om krigen på GAZAStripen.

Det samme kan sies om Jagland som er leder for Nobelkomiten og Europa rådet. Denne hetsen som enkelte driver mot Mads Gilbert bør en snart få stoppet en gang for alle og da må noen med et større nettverk enn meg komme på banen.Siste jeg så var en link fra blekka Dagen. Så hvorfor tier de nevnte personene? Feighet eller støtter dem innerst inne i sin sjel slakten av barn på GAZA stripen ? jeg velger fortsatt å håpe dem ikke gjør det , men er mer og mer usikker på hvor landet ligger.

Mads Gilbert utfordret helseministeren i Norge om å få ned hurtig hjelp til sykhusene på Gaza men jeg har ikke sett det har vært skrevet eller kommet noe fra han om ekstraordinere hjelpetiltak for de lidene på Sykhusene der nede . Så han stiller vel i samme klasse for som de som ønsker at den etniske rensingen skal forsette ,for det er jo det det er.

Når en begynner med å ta livet av barn i Mors liv så er ikke dette tilfeldigheter men beviste handlinger fra okkupantene sin side. Det får meg til å tenke på hva som skjedde i Europa fra 33 til 45 hvor en bedrev den samme taktikken med rensing av Jøder, sigøynere og andre i stor skala. Den gang som nå tiet den etablerte politiske elite selv ikke Krystallnatten i 1338 fikk øynene opp på disse lederene som stort sett kom fra Høyresiden. Vi lerte ikke noe fra den katastrofen som inntraff Eurpoa på den tiden og nå har en av de rammede parter fra dengang opptatt arven å gjør det samme der nede.

Hvorfor tåler vi her i vesten så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv.Den sittende regjering er nok beklageligvis for oss vanlige dødlige slitere ikke kabable for å se skauen for bare trær som står i veien å sperrer for utsikten ove den mennesklige tragedie som for utfolde seg fritt i Palestina.

You have no rights to post comments