Miljø og kollektivtrafikk

Lokk over E 6

SV i Alna bydel gikk, på linje med Høyre og Ap lokalt, til valg på at det skulle legges lokk over E6. Når SV og Ap. foreslo nettopp det i bystyret, stemte Høyre imot. Støy- og støvforurensningen fra E6 er betydelig. Det er et viktig miljøtiltak SV, AP og Høyre står sammen om i bydel Alna. Men det er å håpe at Alna Høyre får gjennomslag for sitt standpunkt også i Høyres bystyregruppe, skriver SVs Ivar Johansen i Akers Avis



Lokk over E6

Av Ivar Johansen, bystyremedlem for SV

Alna SV gikk til valg på 11 hovedsaker ved kommunevalget i fjor høst. En av dem var ”E6 legges under lokk, og lokket blir tilgjengelig for allmennheten gjennom boligbygging og grøntareal.”

Alna Høyre gikk til valg på et bydelsprogram hvor det bl.a. het: ”Lokk over E6 ved Furuset”.

SV leverer. I bystyrets møte onsdag fremmet Arbeiderpartiet og SV følgende forslag: ”Bystyret ber byrådet starte arbeidet med å prosjektere for et lokk over E6 i Groruddalen fra Alnabru til Karihaugen”.
Arbeiderpartiet, SV og Høyre har flertall i Oslo bystyre. Men dessverre; forslaget ble nedstemt i bystyret. Bystyreflertallet fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti stemte i mot forslaget.

Støy- og støvforurensningen fra E6 er betydelig, og det er et viktig miljøtiltak SV, Arbeiderpartiet og Høyre står sammen om i bydel Alna. Men det er å håpe at Alna Høyre får gjennomslag for sitt standpunkt også i Høyres bystyregruppe.

You have no rights to post comments