Miljø og kollektivtrafikk

Rullestolsbrukere: Forhindret fra impulsive kino eller vennebesøk?

Rullestolsbrukere: Forhindret fra kino eller vennebesøk?For de fleste av oss er det en selvfølge at vi kan leve et impulsivt liv, og på sparket kunne bestemme at i kveld vil jeg gå på kino eller at nå vil jeg stikke en tur over til en kamerat. Det går jo greit enten fordi vi kjører egen bil, at trikken går hvert 5-minutt eller at T-banen går hvert kvarter eller halvtime.

Men hva med funksjonshemmede rullestolsbrukere som er avhengig av TT-transport? I teorien kan de også dette, men gjentatte ganger i det siste har sentralbordet hos det private firmaet Konsentra AS - som administrerer disse bestillingene - vært nede, og dermed har funksjonshemmede blitt forhindret fra å foreta ikke-forhånds-planlagte turer. Byrådet har tidligere blitt ufordret på hva de vil gjøre, uten at Byrådet har tatt tak i problemet. Nå utfordrer bystyrets Heidi Rømming igjen byrådet.


Byrådet
Her

14.mai i år behandlet bystyret en sak om TT spesialtransport. Mot slutten av mitt innlegg hadde jeg et spørsmål til byråd Listhaug vedrørende bestillingssystemet for slik transport. Byråden kunne ikke svare på mitt spørsmål direkte, og sa hun ville sjekke dette nærmere.

Meg bekjent har det ikke kommet noe svar på dette i ettertid.  Derfor har jeg følgende spørsmål til byråden:

1. Hvordan virker dagens bestillingssystem for TT -spesialtransport?

2. Medfører det riktighet at det bare finnes ett telefonnummer man kan ringe for å rekvirere TT-spesialtransport, og at ved de anledninger dette nummeret ikke er operativt vil den som er avhengig av TT-spesialtransport være avskåret fra for eksempel på-sparket-beslutninger om besøk hos venner, familie, eller gå på kino?

3. Hvilke muligheter finnes dersom dette nummeret av en eller annen årsak er ute av drift?

4. Finnes det noen oversikt over driftsproblemer med dette bestillingssystemet, og hvor mange timer/dager det eventuelt har ligget nede i løpet av 2007 og 2008?

15. september 2008

Heidi Rømming,SV /s/

Medlem samferdsel- og miljøkomiteen

You have no rights to post comments