Miljø og kollektivtrafikk

Ja til nasjonalpark i Østmarka

Ja til nasjonalpark i ØstmarkaI morgen vedtar Byrådet å anbefale overfor bystyret at det etableres en nasjonalpark i Østmarka. Som Byrådet skriver:

"Byrådet ønsker å sette i gang en planprosess for å utarbeide et forslag til å etablere Østmarka nasjonalpark. Dette er et unikt skogsområdet med stor verneverdi. Østmarka kan bli en bynær og brukspreget nasjonalpark, der hovedformålet er ivaretakelse av naturverdier, rekreasjon og friluftsliv.

Forslaget til nasjonalpark i Østmarka slik det foreligger, vil omfatte et areal på ca 40 km2 i tillegg til Østmarka naturreservat og Ramstadslottet naturreservat, totalt ca 60 km2. Av dette eier Oslo kommune om lag 30 km2, Ski og Enebakk om lag 5 km2 hver mens ca. 20 km2 er privat grunn (i stor grad Losby Bruk)."

Dette er et klokt forslag, som jeg støttet her på bloggen min i fjor sommer.

Les Byrådets forslag
Se kart over området
Les hva jeg skrev i fjor

Kommentarer   

#1 Øyvind Rørslett 11-02-2013 00:59
Nå er det en planprosess det sies ja til, og alle sider i denne saken bør komme fram.

En bynær Nasjonalpark må ha som en klar premiss at parken skal være et vern mot utbygging og hardhent skogbruk for å sikre hele storbybefolknin gens behov for friluftsliv og natur. Initativtakeren Østmarkas Venner har en klar agenda om å begrense bruken av Østmarka store brukergrupper som oss terrengsykliste r. De har gått sterkt ut mot terrengsykling uten noen form for dialog eller åpenhet for motforestilling er. Vi i NOTS Oslo og omegn (Norsk org. for Terrengsykling) mener det er plass for alle i Oslomarka, og at problemer knyttet til brukerkonflikte r og slitasje må møtes gjennom dialog og konstruktive tilnærminger.
#2 Ja 15-02-2013 01:14
Syklistene er jo farligere en ulven. Hunden min ble kjørt ned av en tulling som ikke hadde styringen på sykkelen grunnet for høy fart, dette var rundt nøkklevand . Så dere må ta mere hensyn . Som jeg gjør når jeg rir i østmarka. Kan jo ikke bare galoppere ned folk . Så det har i mange år irritert skogvokteren i østmarka at dere kjører alt for fort. Det er mange av grunnene , så der fikk du den , får jeg håpe.
#3 hengern 21-02-2013 17:50
Burde følges opp av et generelt forbud mot hunder i marka, samt folk med røde anorakker!
#4 Espen 13-03-2013 08:53
Men hvorfor kan ikke disse dyrene leve der dem er skapt får å leve men der bestemmer bønna og dem bestemmer i landet her

You have no rights to post comments