Privatisering, marked og konkurranse

OPS: Vil skjerme Bergen kommune

OPS: Vil skjerme Bergen kommuneDet er interessant å lese hvordan Fr.P-byråden i Bergen ser på OPS, i Dagens Næringsliv i går:

"Å velge private samarbeidspartnere er dyrt - men også bra - for kommunene, mener næringsbyråden i Bergen, Øistein Christoffersen (Frp). Han vil skjerme en stor andel av Bergens investeringer for offentlig privat samarbeid (OPS). Næringsbyråd Øistein Christoffersen (Frp) i Bergen synes det var interessant å lese om Oslo-byrådens planer. Men helt samkjørte er de to borgerlige byrådene ikke.

- Vi vil nok ta en litt annen vinkling på dette, sier Bergens mann.

- Vi vil først definere hva som er kritisk infrastruktur i kommunen, som vi selv må ha full kontroll over.

Bergen har et investeringsbudsjett på 6,8 milliarder kroner for perioden 2010-2013.

Mens Høyres Vinje i Oslo vil vurdere OPS-avtale for alle storinvesteringer som skal gjøres i perioden, vil altså Frps Christoffersen i Bergen først sjalte vekk typer prosjekter som ikke egner seg for offentlig privat samarbeid."

Fr.P-byråden i Bergen erkjenner altså at OPS er dyrt for kommunen, men viktigst: han skjønner at kritisk infrastruktur må kommunen selv ha kontroll på. Bergen vil ikke ha en IKT-skandale, som Oslo, men skal en tro finansbyråd Vinjes utspill i Dagens Næringliv er det ikke sikkert Oslo-byrådet har lært av egne feil.


Kommentarer   

0 #1 Kim Runar Gjelstenli 29-07-2010 20:53
Det er et totalt unødvendig og dyrt pengesluk, men vi vil ha det. Stutum lever.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode