Privatisering, marked og konkurranse

Privatisering i Friluftsetaten: Byråden unnlater å svare

Privatisering i Friluftsetaten: Byråden unnlater å svareFor noen uker siden sendte jeg fram følgende spårsmål til Byrådet: "Jeg forstår at Friluftsetatens driftenhet i byggesonen er besluttet nedlagt, og oppgavene anbudsutsatt. I den forbindelse har man gjort unntak fra prinsippet om at kommunen selv skal levere anbud.

Min spørsmål er da:

1. Har Byrådet i forkant foretatt beregninger som viser at Oslo kommune selv ikke kunne levere et konkurransedyktig anbud hva gjelder pris?

2. Har Byrådet i forkant foretatt beregninger som viser at Oslo kommune selv ikke kunne levere et konkurransedyktig anbud hva gjelder kvalitet?

3. Jeg ber om at finanskomiteen gis en orientering om hvorfor disse oppgavene er anbudsutsatt, og hvorfor denne løsning er valgt."

Byrådet "svar" til finanskomiteen ligger under.

Via finanskomiteen har jeg derfor sendt fram følgende oppfølgingsspørsmål: "Jeg viser til mitt spm. av 21. januar og byråd Jøran Kallmyrs notat av 10. februar. Jeg går ut i fra at det er en inkurie som gjør at svaret ikke forholder seg til spørsmålene,og gjentar derfor disse." Tilfeldig? Neppe.


Til: Finanskorniteen
Fra Byråden for miljø og samferdsel

10.02.2011

FRILUFTSETATEN - NEDLEGGELSE AV DRIFTSENHET I BYGGESONEN

Representanten Ivar Johansen (SV) har i brev av 21.01.2011 stilt spørsmål knyttet til avvikling avdriftsavdelingen i Friluftsetaten (tidligere Park og Idrett Oslo KF).

Det vises til Sak 1/2011 hvor følgende fremgår:

"- Park og idrett Oslo ble lagt til Friluftsetaten 01.01.2010, etter å ha vært organisert som et eget KF siden 2005 under navnet Park og idrett Oslo KF. Bystyret besluttet i 2008 å nedlegge detkommunale foretaket. Det ble i saken ikke oppstilt forutsetninger om at det skulle dannes noen ny intern budgiver. Oppgavene ble i 2009 ivaretatt av en etat under avvikling. Park og idrett Oslo.Byrådet vil konkurranseutsette disse oppgavene trinnvis, uten bruk av intern budgiver. Målet er at kommunen skal ha full konkurranseutsetting av byens store parker og friområder."

-Avviklingen av driftsavdelingen i Friluftsavdelingen (tidligere Park og Idrett Oslo KF)gjennomføres i henhold til vedtatt budsjett.

Jøran Kallmyr

byråd

Godkjent og ekspedert

Kommentarer   

#1 www.bloggsafolk.blogg.no 17-02-2011 11:37
Aah, endelig en blogg med litt substans.

You have no rights to post comments