Privatisering, marked og konkurranse

Gladnyhet: Bydel Frogner snur etter anbud på multifunksjonshemmede

Gladnyhet: Bydel Frogner snur etter anbud på multifunksjonshemmedeFunksjonshemmede "Gunnar" har bodd seks steder på sju år. Han ble satt ut på anbud og skulle flyttes til ny tjenesteleverandør. Oslo kommune gamblet med hans mentale helse, fryktet lillebror Dag. Han tok opp kampen.

"Vi er fullstendig klar over at min søster koster mye, og det vil hun resten av sitt liv hvis hun skal ha et verdig liv. Hun er ikke en "postpakke"som Bydel Frogner kan sende rundt i systemet, etter hvordan det passer Bydel Frogner", skrev en annen pårørende etter at hennes søster ble satt ut på anbud. Hun tok opp kampen.

Etter års kamp og svært krevende prosesser har de vunnet fram. Bydel Frogner har foretatt en fornyet medisinsk vurdering av 3 slike saker, og konkludert med at det ikke er riktig å tvangsflytte dem. Det er en klok beslutning.

Selv vil jeg fortsette å ha fokus på denne uverdige anbudsutsettingen, til den opphører.

Kommentarer   

#1 Fridtjof Eilertsen 25-05-2011 10:41
Måtte kommunene se på dette som et tegn på de ikke bare kan tenke penger i slike saker. De svakeste trenger trygghet! Det blir rimeligere på sikt
#2 Lillian Haugerud 25-05-2011 10:44
Helt enig, vi fronter dette hver dag. Det skal ikke gambles med medmenneskers psykiske helse!
#3 Berit Berntsen 25-05-2011 10:55
Bra du setter fokus på dette, Ivar.
Bare litt håpløst for dem det gjelder at det må en mangeårig kamp til hver gang.
De som ikke har noen som slåss for dem har jo ikke en sjans i dette systemet.. ,(
#4 Mariann Hagen 25-05-2011 11:12
hvilket syn og holdning enkelte politiske partier har på andre mennesker som i dems øyne fraviker fra "normalen" og gjør du det skal du settes ut på anbud. Kvalm blir jeg. Forstår det ikke. Kan dere som stemmer H eller FRP forklare meg hvorfor vi skal behandle disse menneskene slik? Kanskje jeg da blir klokere.
#5 Thea Sofie Rusten 25-05-2011 12:20
Veldig bra at du tar opp kampen mot anbudsutsetting en!
#6 Bettina Thorvik 25-05-2011 14:51
Men hvorfor foretok de ikke en medisinsk vurdering i forkant? Det bør jo være opplagt at en slik vurdering tas før en bestemmer seg for i det hele tatt å legge ut på anbud!

Men hvorfor kan ikke bydelen i Oslo samarbeid om å bygge opp egne fagteam som kan sikre langsiktige og trygge rammer for våre innbyggere med ekstra bistandsbehov? Da trenger ikke bydelene eller kommuner å legge ut noen som helst ut på anbud.
#7 Liss Grube 26-05-2011 00:37
Glad, JA!
#8 Charlie Hillfield 26-05-2011 00:37
De hensynstløst ukristelige borgerlige bystyrepartiene , med sin menneskefiendtl ige sosialpolitikk må måkes ut av bystyret - slik at vanlige folk igjen kan få et godt og akseptabelt velferdssystem i Oslo. Anbudsfanatisme n til Krf,Frp; Høyre og Venstre er til å spy av.
#9 Ragnhild Hole 26-05-2011 07:29
Bra di står på. Jeg er helt enig med deg.
#10 Ivar J 26-05-2011 21:15
Bettina: Bydelen foretok en medisinsk vurdering i forkant av anbudet. Det jeg skriver er at bydelen nå foretok en FORNYET vurdering. Jeg tror de gjorde det uten at det reelt sett forelå nye opplysninger eller en endret helsemessig situasjon for de 3. Mao: medisinske hensyn tilsa allerede i utgangspunktet at det ville være medisinsk uforsvarlig å flytte dem. Sakene skulle aldri vært ute på anbud. Måtte det få følger for hvordan denne bydelen - og andre - behandler sterkt hjelpetrengende innbyggere i denne byen.
#11 Svein Hagelund 29-05-2011 18:37
Nå må politikerne utfordres!!! Selv har jeg også blitt "utsatt" for en anbudsrunde på vegne av min yngste bror. Resultatet av en lang og svært slitsom prosess ble slik jeg ønsket i dette tilfellet, men på linje med andre skyldes dette at også jeg tok opp kampen. Slik kan det ikke fortsette i et samfunn som ønsker å fremstå som rettferdig. På vegne av alle pårørende som vil bli utsatt for en slik prosess fremover må vi kreve en politisk avklaring. Bydelskontorene bruker EU-regler som argument. Saksbehandlinge n jeg kjenner til går etter min oppfatning langt utover hva EU måtte pålegge Oslo Kommune og bydelene. Det er ett år til kommunevalget. Jeg ser frem til muligheten til å finne ut av hvor hvert enkelt politisk parti står i disse sakene.

Styremedlem i NFU- lokallaget i Oslo

You have no rights to post comments