Privatisering, marked og konkurranse

Anbud og taushetsplikt: Nølende reaksjon fra kommunen


Anbud og tausjetspliktI Byrådets svar til Datatilsynet om brudd på taushetsplikten ved utleggelse av anbud reagerer bydelene forskjellig på problemstillingen:

 "I ettertid ser vi at enkelte opplysninger kunne vært utelatt uten at det hadde gått på bekostning av målsettingen om å tiltrekke oss de riktige leverandører." (bydel Sagene)

"Når diagnoser er tatt med i kunngjøringsteksten er det fordi det var vesentlig å sikre at aktuelle leverandører kan håndtere både somatisk og psykiatrisk lidelse samt psykisk utviklingshemming. Når det gjelder brukerens alder, ser Bydelen i ettertid at brukeren like gjerne kunne vært beskrevet som "ung mann. Bydelen vil for fremtiden være ytterligere varsomme med hva som blir beskrevet i en offentlig kunngjøring," (bydel Søndre Nordstrand).

"Vi er enige i at de opplysningene som er gitt er sensitive opplysninger, men vi anser at de opplysningene som vi har lagt ut på DOFFIN ikke er personopplysninger, da de ikke kan knyttes til en enkeltperson. Vi mener de opplysningene som er gitt er anonymisert og er så generelle at det ikke vil være mulig å identifisere personene på bakgrunn av opplysningene." (bydel Østensjø)

Byrådet nøyer seg med å sende ut nye rundskriv.  

Les Byrådets svarbrev til Datatilsynet 
Les Byrådets brev til bydelene
Les Datatilsynets avsluttende brev

Les en kommentar fra forbundslederen i Norsk Sykepleierforbund
Les bekymring fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus

You have no rights to post comments