Privatisering, marked og konkurranse

Barnevernssaksbehandlere gjennom anbud

Barnevernssaksbehandlere gjennom anbudBydel Grünerløkka søkte sist uke etter saksbehandlere til barnevernstjenesten gjennom anbudsutlysning! Bydelen søker etter vikarer 10-25 timer pr. uke med "høye" kvalifikasjoner (barnevernpedagog eller sosionom med minst 3 års erfaring fra 1. linje osv). Det er bra at de vil ha inn folk med erfaring. Men at de henter inn folk til tjenesten på denne måten er ikke med å bygge den totale kompetansen i tjenesten. I såfall må de ansette egne folk, og opprette stillinger som lønnsmessig sikrer god rekruttering av erfarne folk. Samtidig som de nok sannsynligvis vil måtte betale mer for å hente inn disse enn for å faktisk ansette selv.

Samtidig er det slik at det jo er myndighetsutøvelse de vil ha folk inn for å gjøre (saksbehandling: undersøkelser og oppfølging av tiltak), og da undrer jeg meg nok også på om de er innenfor anskaffelsesreglementet, i alle fall om vi skal tro på det som kommer frem etter KOFA-dom, samt høringa som FAD har sendt ut med forslag til endringer i regleverket som følge av dette.

Denne måten å rekruttere nødvendig personell på er uheldig! Det fragmenterer barnevernet og systemet, og bidrar ikke til at Oslo kommune får et stabilt og godt kvalifisert barnevern .

Les anbudsutlysningen

You have no rights to post comments