Privatisering, marked og konkurranse

Nye bestemødre på anbud, men uten at de eldre selv får si sin mening

Nye bestemødre på anbud, men uten at de eldre selv får si sin meningEldrebyråd Aud Kvalbein har i dag vedtatt at driften av sykehjemmene Rødtvet sykehjem og Tåsenhjemmet skal ut på anbud.

Og det er grunn til å merke seg at kostnadsbesparelser (60 %)  teller mer enn kvalitet (40 %), i alle fall om Sykehjemsetaten får det som den vil.

Men ta en titt på byrådens beslutningsgrunnlag nederst på denne linken. Det borgerlige bystyreflertallet snakker jo i festtalene så vakkert om valgfrihet og brukermedvirkning. Ser du noen spor av at beboerne eller deres pårørende er spurt? Ser du noen spor av at driftsstyrene ved de to sykehjemmene er spurt?

Igjen er det nok politikernes valgfrihet (les her: Kr.F-byrådens) som teller mer enn hva de eldre selv mener.

 

Jeg har i dag sendt fram nedenstående spørsmål Byrådet skal besvare overfor bystyrets finanskomite.



Spørsmålsstiller: Ivar Johansen (SV) ,
Spørsmålsstiller gruppe:  
Til: Byrådet
Utvalg: FKOM
Tittel: Anbudsutsettelse av sykehjem
Vedrørende: Jeg leser at byråd Kvalbein har besluttet å anbudsutsette Rødtvet Sykehjem og Tåsenhjemmet, på samme måte som byråden tidligere har besluttet å anbudsutsette Manglerudhjemmet og Uranienborghjemmet.

I reglement for driftsstyrene, Byrådsak 1117, heter det at "Driftsstyret skal avgi innstilling eller fremsette forslag til direktøren for Sykehjemsetaten i saker som skal avgjøres i sentralt overordnet organ."

Det bes derfor om at finanskomiteen får oversendt kopi av de uttalelser driftsstyrene for de 4 sykehjemmene avga FØR Sykehjemsetaten besluttet å anbefale anbudsutsettelse av de 4 sykehjemmene.

Kommentarer   

#1 Leif Andreassen 08-11-2012 18:10
Anbudsdokumente ne er ikke lagt ut så vi kan ikke si hvordan vektingen mellom pris og kvalitet. På de siste 4 sykehjemmene som er konkurranseutsa tt er vektingen 60 % kvalitet og 40 % pris. Har ikke hørt noe om at dette vil bli endret. Kvalitetsdelen av anbudet er allerede redusert fra 70 % til 60%. Denne fordelingen var styrende når Lambertseter sykehjem ble lagt ut på anbud
#2 Ivar J 08-11-2012 18:48
Leif:

På Sykehjemsetaten s nettsider heter det:

"Sykehjemsetaten har valgt å vekte økonomi 60 prosent og kvalitet 40 prosent på bakgrunn av byrådssak 91/09 ”Konkurranseuts etting av sykehjemsdrift” . På dette grunnlaget foreslo Sykehjemsetaten overfor byråd for eldre at Tåsenhjemmet og Rødtvet sykehjem vurderes for konkurranseutsetting."

Så det er derfor der vi har etaten. Men byråden har selvsagt mulighet til å komme på bedre tanker underveis.
#3 Nils Rise 09-11-2012 11:25
Når sykehjemsetaten skal velge ut hvilke sykehjem som kan konkurranseutse ttes, vektes dette etter 60% økonomi og 40% kvalitet (etter eget system for vekting av eksisterende kvalitet).
Når anbudene skal vurderes, vektes de etter 40% økonomi og 60 % kvalitet (etter hva anbyderne lover at de har eller vil ha av kavlitet i sitt anbud.

You have no rights to post comments