Privatisering, marked og konkurranse

Ammerudlunden sykehjem: Igjen en kommersiell drifter

Ammerudlunden sykehjem: Igjen en kommersiell drifterFra 2. april 2013 overtar Unicare omsorg driften av Ammerudlunden sykehjem. Kontraktsperioden varer i seks år. Sykehjemsetaten har mulighet til å forlenge kontraktsperioden med inntil to år.

Og igjen ser vi: de private - kommersielle - drifterne vinner på en dårligere pensjonsordning for de ansatte. Med andre ord: det er de ansatte som sitter igjen med svarteper for Høyre, Fr.P, Venstre og Kristelig Folkeparti ideologisk motiverte anbuds- og konkurranseregime.

Det kommunale foretaket Oslo Omsorg KF betaler nå 26 % av lønnen i pensjonskostnader, i motsetning til de private som bare betaler ca 2 %. Ved anbudsutsetting av et sykehjen betyr det 5 mill kr mer i pensjonsutgifter enn enn for de private. Dette er konkurranse på ulike vilkår, og vil bety at hvert eneste sykehjem Kr.F-byråd Aud Kvalbein setter ut på anbud betyr et nytt sykehjem som skal driftes av private.

Og beboerne på Ammerudlunden er ikke spurt om de - denne gang etter kun 2 år - igjen vil ha en ny drifter av sykehjemmet de bor på. Valgfrihet og beboerinnflytelse er vakre slagord som bare brukes i valgkamper.

You have no rights to post comments