Privatisering, marked og konkurranse

Barnehageprivatisering: Byråden erkjenner dårlig jobb, og tar to steg tilbake

Barnehageprivatisering: Byråden erkjenner dårlig jobb, og tar to steg tilbake

Byrådet bøyde klokelig av og utsetter privatiseringen av kommunale barnehager.

For 14 dager siden utfordret jeg Byrådet på hvordan de har ivaretatt barnehagelovens forutsetning om at "barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget."

Så kom meldingen om at Byrådet bøyer av, og i et brev til de aktuelle foreldreråd og samarbeidsutvalg ber Byrådet om deres uttalelser. Til media sier hun:

"– I denne dialogen har det vært reist spørsmål om tolkning av barnehagelovens paragraf §4 om foreldreråd og samarbeidsutvalg. Jeg mener at vi har holdt oss innenfor loven slik vi har tolket den. Hvis det kan reises tvil om dette, er det viktig at foreldrene også kan få sagt sin mening skriftlig, sier byråden.  For å sikre at byrådet har alle relevante opplysninger, vil jeg forelegge saken på nytt med momenter fra samarbeidsutvalgene og foreldrerådene, understreker Hauglie."

Takk til ansatte og barnehageforeldre som sloss mot privatiseringen av  barnehagene. Møt fram til fakkeltog ved Rådhuset (Borggården) i ettermiddag kl. 17.00.

 

Dette er utfordringen jeg 21. januar oversendte Byrådet:

Anbud,salg, konkurranseutsetting av kommunale barnehager

I barnehagelovens § 4 heter det:

"For å sikre samarbeidet med barnas hjem, skal hver barnehage ha et foreldreråd og et samarbeidsutvalg.

Foreldrerådet består av foreldrene/de foresatte til alle barna og skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø. Er det i forskrift etter § 15 satt maksimalgrense for foreldrebetaling, kan bare foreldrerådet samtykke i foreldrebetaling ut over dette.

Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ. Samarbeidsutvalget består av foreldre/foresatte og ansatte i barnehagen, slik at hver gruppe er likt representert. Barnehagens eier kan delta etter eget ønske, men ikke med flere representanter enn hver av de andre gruppene.

Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget."

Anbud og salg av barnehagen må opplagt være en sak av viktighet for den respektive barnehage, og jeg forutsetter derfor at spørsmålet er forelagt foreldreråd og samarbeidsutvalg til uttalelse.Jeg ber om å få bekreftet at så har skjedd, samt få oversendt kopi av uttalelsene.

You have no rights to post comments