Rus

Beslag av brukerutstyr: Rusavhengige reagerer på politiets benektelse

Beslag av brukerutstyr: Rusavhengige reagerer på politiets benektelseRusavhengige og fagfolk som jobber i miljøet reagerer skarpt når Oslo-politiet benekter at det beslaglegges brukerustyr til rusavhengige:

"Oslo Politidistrikt beslaglegger ikke brukerutstyr i sentrum og i umiddelbar nærhet til Sprøyterommet. For barn (under 18 år) blir dette beslaglagt og barnevern og politiet følger dette barnet tett opp.

Oslo Politidistrikt har siden Sprøyterommet ble opprettet, ikke anmeldt noen for besittelse (beslaglagt brukerdoser) av narkotika på vei til dette."

Nina, se nedenfor, er en av de som reagerer.

For å få ryddet opp i dette trengs konkret dokumentasjon. Det er derfor jeg ber alle om å bidra med dokumentasjon på konkrete episoder. Send dem til meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Hei Ivar

Nå kjenner jeg at jeg koker!! Hjelpes meg! Hvor blir det av alle brukerdosene som blir beslaglagt på vei til Sprøyterommet om de ikke blir registrert??

Jeg har flere ganger sett med egne øyne at politiet har fratatt brukere brukerutstyr! Jeg jobber som frivillig i FHN og er mye i Oslos gater. Jeg har tidligere nevnt bla en episode for deg (tror jeg) som sitter veldig klistra...

Jeg og X gikk fra plata til Oslo S hvor han skulle hente sakene sine i en oppbevaringsboks. Da vi kom til boksene (han gikk litt før meg), ble han stoppet av sivilpolitiet. Han ble gjennomsøkt og spurt om han hadde noe på seg, noe han ikke hadde.

Politiet spurte ham gjentatte ganger og sa at det var hans siste mulighet til å svare ærlig før de gjennomgikk ham. Jeg forklarte hvem jeg var og at han skulle på noen viktige nøter (husker ikke helt hva det var nå). Etter mye sjekking fikk jeg lov å ta ansvaret for ham, dersom jeg sørget for å få ham hjem (han bodde i Nes i Akershus. De fant ingen narkotiske stoffer, en hund sjekket meg og ham og de tittet i baggen min etter at jeg opplyste om at jeg delte ut brukerutstyr. I hans sekker og poser fant de brukerutstyr... og de tok alt, absolutt alt som kunne brukes til noe som minnet om narkotika... til og med en liten piperenser som bar preg av å være brukt til å pirke ut ferdigrøyka pipe. De tok vanlig sigarettpapir.... og de tok saltvann, filter, sprøyter, nåler mm. Utstyr som lå i ferdige pakker fra sprøyteluka...

Jeg hadde også en episode med en samtale med 2 politimenn, hvor den ene kom med en kommentar som sitter godt i hodet mitt... “ Det er jo litt paradoksalt dette her... dere deler ut og vi samler inn” han refererte da til utstyr som vi delte ut....

Jeg skal oppfordre alle jeg jobber med til å notere seg slike ting og be de sende deg en mail...

Takk og takk og tusen takk for at DU tar tak i disse tingene... skulle gjerne gitt deg en blomst!

Kommentarer   

#1 Arild Knutsen 24-08-2012 08:19
Ja, de uriktige påstandene fra politiledelsen kan jeg bekrefte at mange reagerer på. Man bør kunne forvente redelighet fra den kanten.
#2 leif kr. olsen 24-08-2012 08:25
politiet juger seg mere og mere bort fra den virkelige verden. jeg har da selv sett med egene øyner at dem beslaglegger brukerutstyr.de t er ren løyn viss dem påstår noe annet.
#3 Anders 24-08-2012 15:15
Så senest i forrige uke 2 politimenn som ransaket en skikkelig sliten junkie.
Men det er jo stort sett det politiet duger til og oppklaringspros enten går jo opp også.
#4 annonym 04-07-2013 12:29
hei, jeg bare lurer på en ting som du kanskje vet svaret på.. var razzia her i går og politiet fant kun brukerutstyr som de IKKE tok med seg, kan det bli bot da eller har de driti på draget?

You have no rights to post comments