Rus

Rusomsorgsplass-nedlegging: Byråden er uklar

Rusomsorgsplass-nedlegging: Byråden tåkelegger"Beboere ved Hovin omsorgssenter er redde for å bli satt på gata hvis forslaget om nedleggelse gjennomføres. I går møtte de opp i Rådhuset i bekymring," skrev Dagsavisen.

Høyre-byråd Anniken Hauglie svarte på dette i Dagsavisen onsdag under overskriften "Tilbudet skal bygges opp."

Men les hennes svar med et kritisk blikk. Hun sier at "Jeg kan berolige (..) Dagsavisen og andre om at tilbudet til rusmiddelmisbrukere fra Oslo kommune ikke bygges ned, men opp." Men svaret er uklart. Hun kunne, om hun ville, sagt: Vi nedlegger ingen rusomsorgsplasser, og gitt rusavhengige noe mer trygghet og nattesøvn. Men under vakre ord avviser hun vel slett ikke det som de rusavhengige er bekymret for: planer om nedleggelse av Hovin omsorgssenter, Bjørnerud rehabiliteringssenter og kvinnetiltaket Josefines hus, tilsammen 64 plasser?

Kommentarer   

#1 Kari Pharo 23-11-2012 09:23
Etter å ha hørt byråden i møtet i helse- og sosialkomiteen 14/11, og etter å ha lest innlegget hennes i Dagsavisen, så er jeg ikke klokere. Jeg synes det er fint tilbudet til unge ved legevakta blir permanent. Utover det så tror ikke jeg at det å tilby leiligheter som ikke eksisterer til de som rammes av en eventuell nedleggelse ved Josefines hus, Hovin og Bjørnerud, er noen god ide. Det er heller ikke slik at egen leilighet er en god løsning for alle. Men for all del; det trengs flere leiligheter/ bokollektiv.
#2 geir hjelmerud 23-11-2012 10:12
det er aldri noen som blir klok på noe anikken sier
#3 Bjørn Bjøro 25-11-2012 16:04
Jeg var også på møtet i helse- og sosialkomiteen. Mitt inntrykk var at Helseetaten har fått forslag om redusert budsjett, og at byråden i helt vesentlig grad overlater til Helseetaten hvor etaten må kutte. For kuttes skal det. Hun har altså lagt opp til at det skal kuttes, men forsøker å distansere seg fra hvor. Og så snakker hun fint om å bo i egen leilighet, som er bra for mange. Men å nedlegge først og gjennom det presse den enkelte over i leilighet blir en omvendt rekkefølge, og dessuten å skyve svake foran seg.

You have no rights to post comments