Rus

Sosialbyråden: Halvering av det åpne rusmiljøet i Oslo sentrum

Sosialbyråden: Halvering av det åpne rusmiljøet i Oslo sentrum

Jeg må si jeg ikke skjønner dette skrytet.

"– Heldigvis går det i riktig retning. Ser vi på det store bildet, så er omfanget av det åpne rusmiljøet i Oslo sentrum i ferd med å bli betydelig redusert. Uteseksjonen, som er den tjenesten som er mest til stede ute på gaten, foretar årlige tellinger. Tallene fra 2011 til 2014 viser en halvering av det åpne rusmiljøet i sentrum, sier byråd Øystein Eriksen Søreide (H) til TV2.

Samtidig forstår han at folk opplever det som ubehagelig både å se åpenlys bruk av narkotika og å finne sprøytespisser og annet avfall ved turstier.

– Vi er langt fra i mål. Men politiet er aktive i Brugata, det er kameraer på plass, og fra kommunens side sørger vi for desentraliserte lavterskeltilbud til denne gruppen. En av utfordringene er at de trekker til sentrum, sier byråden."

At man har halvert "det åpne rusmiljøet i sentrum" forteller jo kun en ting: Politiet har fått jaget bort flere rusavhengige fra sentrumsgatene, men har de samme rusavhengige fått en bedre hverdag? Er det flere av dem som har fått behandling? Er det flere av dem som har fått et egnet botilbud? Er det flere som får sosialfaglig og medisinsk oppfølging?

Vet byråden hvor han har jaget dem? Kan det være at de egentlig ikke er jaget lenger enn til bomiljøer i de sentrumsnære bydelene Gamle Oslo og Grünerløkka, og at deres hverdag er nøyaktig like traurig som før? Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Ola Kvisgaard, sier de rusavhengige i Oslo sentrum er blitt "mindre synlig." Men det hjelper ikke de rusavhengige at det er en målsetting at de skal bli mindre synlige. Da blir det fort ute av syne, ute av sinn.

Kommentarer   

+2 #1 Kristian Soltvedt 24-06-2015 19:03
Sa akkurat det samme som deg, Ivar, da jeg leste denne saken. "Ute av syne, Ute av sinn" gjelder tydeligvis mange politikere...
+1 #2 BearMode Johnsen 24-06-2015 19:33
Virker som om strategien er "ute av syne ute av sinn" og ser vi dem jager vi dem bare ut av syne igjen. Kan ikke forstå hvordan dette kan være samfunnsøkonomi sk lønnsomt da det ikke fikser problemet men heller gjør det større og legger press på politiets ressurser i forhold til mer alvorlige kriminelle handlinger.
+1 #3 Per Østvold 24-06-2015 19:35
Ved å flytte sprøyterommet og utdeling av sprøyter til Storgata, er hele det gamle Plata-miljøet flyttet fra Oslo S/Karl Johan til Brugata og Grünerløkka. Og det er det eneste resultatet av byrådets ruspolitikk!
+2 #4 Eli Svardal 24-06-2015 19:37
Det som er positivt er at det er flere som er i jobb på Lønn som Fortjent for vi har økt antall jobber til hele 224 pr uke !
+1 #5 Kjell Christoffersen 24-06-2015 20:28
Trikse med tall er det mange som kan, men de blir som oftest kalt "hvitsnippforbr ytere"...., bare sier det....
+3 #6 Odin Mikael Nybro 24-06-2015 20:33
Bare vrøvl og falskhet som vanlig fra den kanten.

Ingen må komme å fortelle meg at antall rusavhengige går ned. Jeg har klart å kommet meg ut av det men det er ikke pga av staten. Jeg fikk et barn og klarte å avruse meg pga at jeg hadde igjen noen mnd med soning før fødselen og en plass inni meg så sa det stopp denne gangen. Jeg fikk ha gutten min i nesten 2 år så reiste dama med gutten, og dessverre klarte jo ikke hun å ha han lenger enn i 4mnd før hun mistet ham. Men gut'n min betyr så mye for meg at rus er ikke lenger et alternativ.

Barnevernet har siden gjort alt di kan for å ødelegge så jeg ikke skal få ham tilbake, med morens hjelp. Barnevernsleder har t.o.m sagt at han vet hvordan han skal klare å få meg på kjøret igjen noe han ikke har klart.

Men jeg har ei fortid som er "mindre bra".... men etter gutten min kom til verden så har di ikke en eneste ting på meg, sånn jobber di. Lyver og holder sannheten om virkeligheten gjemt å glemt og dette er nok et eksempel på dette.

Jeg har nå og da kontakt med en del av mine gammle venner og blir like trist alltid for di har det ikke noe bedre, I di fleste tilfeller har di det verre eller noen er døde, noe som skjer oftere enn godt er.. Det norske politiet er her kun for å hjelpe til å skjule det, politiet er ikke lenger folkets politi di er maktens politi...

Uansett så kommer jeg aldri til å gi meg mer og gutten skal hjem til meg pga av det jeg har gjort og stått for ikke hva jeg var før han ble født.

Dette ble litt ang saken og en del av min sak... men det blir bare mer og mer rus. Blant annet så kom det flyktninger og bosatte seg i huset jeg bor I og ved siden av og vips så har den faste dealern her ute nye kunder.

Men di ønsker jo ikke å bli kvitt rusen bare gjemme den så alt ser bedre ut for di som styrer og turistene. Like mange rundt "hjørnet" som har det for jævlig og prøver man å komme ut av det så blir man bare trykt lenger ned I dritten
#7 Dana Rønneberg 24-06-2015 21:38
Når det sies Sentrumsnært området, så er det for meg Gunerius og Brugata. Ingen ting å skryte over.

Mange nye der. De "gamle", godt kjente er borte. Politiet er der nesten hele tiden. Rusavhengige slår en prat med funksjonærer som om det var en venneprat.

Ikke mye som legges skjult der. Rusavhengige står på busshaldeplasse n, blant reisende. Det tilbys fortsatt sigaretter og spørres om Rivotril.

Sant nok, litt lenger ned renner Akerselva. Flotte plener /park der også. Plass til å stå,, sitte, ligge o.l.

Hvorfor holder de til i nærheten av kommunikasjon uten å sette seg på bussen eller trikk? Ja...? Antar svar. Kjekt med politiet.
+1 #8 Åse Karin Karlsen 24-06-2015 21:42
Jeg trykker liker på DIN kommentar Ivar..Konsekven sene av strutsepolitikk gjør ofte dagene mye verre for dei hjelpetrengende ..Med strutsepolitikk mener jeg det å stappe hodet i sanden, for da slipper man jo å se elendigheten..j eg har i mitt stille sinn ofte lurt hva som er tanken bak det å jage syke mennesker rundt som løshunder blir i mange land..Er det fordi dei er så "nakne" ?? Blir vi påminnet våre egne smerter??Vårt egen mulige avgrunn?? Eller er det rett og slett denne frykten for alle som ikke lever innenfor A 4 mønsteret???Bli r trusselen da så stor at man må bli kvitt dei for en hver sak??jeg vil så fryktelig gjerne forstå selv om det er ufattelig vanskelig for meg å skjønne de overgrepende hjelpetrengende i vårt samfunn utsettes for daglig...å det av "hjelpeapparate t"..I 2015, trenger vi virkelig noe som heter uropatruljer??? Burde det ikke snart hete OMSORGS patrulje der våre medmennesker i ytterste nød...får den omsorg og hjelp dei fortjener???Hvo rfor i all verden skal hr og fru fisefin få lov å herje vilt i ett såkalt oppegående land???I min lille verden bor vi bare mer og mer i ett ufattelig fattig samfun..fattig på medmenneskeligh et, empati.Der .sundt bondevettdrukne r i paragrafer og lovverk:( FY FLATE sier bare jeg
+1 #9 Mikkel Bay Vold 25-06-2015 06:11
MINDRE synlig? Si meg er du fullstendig svimmel? Jeg har aldri sett rusmiljøet verre enn nå, og jeg har fulgt norsk narkotikapoliti kk tett i minst 25 år. Brugata/Storgat a ligner på Hamburg Hauptbahnhof på slutten av 80-tallet. Narkomane går i tog oppover Storgata hele tiden, det sitter folk og dør i rullestoler på trikkeholdeplas sen, halliker som trekker jentene sine etter seg med vold samtidig som det er slosskamper både inne og utenfor 7-11 så godt som hver dag.
#10 Ranveig Aunan 25-06-2015 07:53
Det jeg ikke ser regelmessig, har jeg en tendens til å "glemme". For at noe skal oppfattes som et problem, må det sees eller høres!
#11 Thomas Hatmosø Hoem 26-06-2015 12:51
dette er den klassiske "feie under teppet" løsningen alle vet ikke går i lengden, og det er ofte de rusavhengige man ser MEST il som har det VERST..ingen vil stå å tigge eller slå igjel sin verdighet med dopsalg eller prostitusjon. synes alle de som ble visst bort skulle fått ett annen tilbud, for de er bare i en annen kant av byen og gjør akkurat det samme Uttrykksikonet frown
#12 Mettemille-Olea 23-08-2015 07:40
Det er mennesker vi snakker om, og det er ikke bare å jage de bort, enten det er fra Brugata eller andre steder så lenge de ikke blir jaget TIL NOE!! Disse menneskene som sliter hvert minutt i døgnet for å overleve fortjener en helt annen behandling!! Det er utrolig å lese byrådens uttalelser. Lurer du ikke på hvor denne halvparten som er ute av sentrum har blitt av Herr Byråd??

You have no rights to post comments