Sosialpolitikk

Her bosettes problemer

Her bosettes problemer Før måtte man ha vandelsattest for å få leie kommunal bolig. I dag stiller du sterkere jo flere sosiale problemer du har. Konsekvensene lar ikke vente på seg. I forrige uke skjedde det tredje drapet på fire år i en kommunal blokk på Torshov i Oslo. Blokken regnes som en av områdets mindre belastede.

Dette er en bevisst politikk fra bystyreflertallets side, gjennom å presse igjennom de omstridte vedtakene. Men et enstemmig bystyrevedtak gjør i praksis Byrådet/bystyreflertallet intet med: Man skal unngå opphopning i enkelte deler av byen, og spre de kommunale boligene. De selger unna kommunale boliger, men kjøper i realiteten praktisk talt ingen nye boliger i andre deler av byen. Dermed forsterkes problemene.

Les mer i Aftenposten

Kommentarer   

0 #1 Harald Steinsrud 06-02-2010 18:00
voldsom overskrift da, her bosettes problemer. Å definere mennesker som problemer er litt fjernt for meg:-) Men ellers enig! Det må bli en endring på kommunens boligpolitikk, bare det alene gjør at vi må vinne valget i 2011. Det er en skam slik det er nå!
0 #2 Rune Haaland 06-02-2010 18:01
Få en slutt på denne boligpolitikken
0 #3 Anne Beate Johnsen 13-02-2010 04:23
Boligpolitikk?
Handler dette og om boligpolitikk?
Jeg synes det hele ligner mere på en krimroman i flere bind.
Mennesker og fellesverdier behandles som muselort. De både nytes og avskys.

Men hvor er juristene? Sitter de alle på handels-siden av bordet?

- Jeg ville egentlig bare minne om at det også bor en del "helt alminnelige" mennesker i kommunale leiegårder.
Det er også tilløp til positiv aktivitet for å forbedre det sosiale- og fysiske bomiljøet, mye etter initiativ fra ildsjelder blandt gårdstyrene og beboere.
Dette arbeidet skulle fortjene en langt større oppmerksomhet og imøtekommenhet, både fra utleier Boligbygg Oslo KF, Bydelene og Oslo Kommune i sin helhet.

ABJ-10

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode