Sosialpolitikk

Nei til kutt i uføretrygden

Nei til kutt i uføretrygdenRegjeringen legger i desember frem forslag til ny uføretrygd.

Vi vet at følgende rettigheter er truet:

- Kutt i behovsprøvet barnetillegg på opp til 22.000
- Uføre skal ikke lenger betale skatt som pensjonister, men som lønnsmottakere. Dette rammer spesielt de uføretrygdede med lavest inntekt
- Varig uføretrygd erstattes med midlertidig uførestønad
- Beløpet en uføretrygdet kan tjene reduseres fra 1 G (75.000) til et symbolsk beløp
- Kutt i alderspensjonen pga levealdersjustering 

Aksjonen Forsvar dagens uføretrygd holder, i morgen, onsdag 17. november klokken 16.00 en fanemarkering foran Arbeidsdepartementet på Einar Gerhardsens plass. De oppfordrer alle fagforeninger og organisasjoner til å delta på markeringen!

Besøk aksjonens nettsider

Kommentarer   

0 #21 ung ufør 15-12-2010 04:14
Til Kjetil: Så uheldig du har vært. Det er jo nesten umulig å leve av 7000 i måneden hvis man har normale boutgifter, men du får kanskje bostøtte? Jeg må si at jeg synes det er merkelig at uføretrygdytels en kan variere fra 7000 i måneden som du har og opp til max uføretrygd på 450 000 i året. Noen får en dårligere start i livet enn andre og ender opp med minimalt å leve av resten av livet, mens andre som er så heldig å ha en godt betalt jobb når de blir uføre, kan kassere inn en høy uføretrygd fram til pensjonsalder. Det sier seg selv at dette vil bety to helt forskjellige liv!!! Er det rettferdig? Det er ikke alle faktorer man rår over selv.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode