Sosialpolitikk

Boligkontoret: Oppnår ikke kontakt, havner rett i mobilsvar hver gang

Boligkontoret: Oppnår ikke kontakt, havner rett i mobilsvar hver gang

Jeg skrev forleden om bydel Vestre Aker, hvor det tar 6 til 8 måneder for å få svar på søknad om startlån til bolig. Sigrid, som står uten bolig fra 1. mars, skriver (i en mail til meg) om sin situasjon og sine erfaringer med en grådig utleier og fortvilelse over ikke å oppnå kontakt med bydelen:

"Har prøvd å ringe Oslo kommune og bydelen min flere ganger, men kommer rett til mobilsvar - selv om de hver gang setter meg over til ulike saksbehandlere. Jeg har til og med lagt igjen beskjed med navn og telefonnummer. Ingen av saksbehandlerne har ringt meg tilbake! Nå har jeg ikke energi til å ringe, men venter på en god dag. Håper den kommer snart pga tidspress. Man blir sliten i nervene og gir opp. Jeg er sliten... Mottar gjerne tips! Takk for ditt engasjement for mennesker!"

Kan ikke hjelpetrengende forvente mer? Les om Sigrids situasjon nedenfor.

 Henvendelsen fra Sigrid:

"Jeg er en av de som står uten bolig fra 1. mars pga en ustabil og grådig utleier som nylig sa meg opp. Siden jeg sa at jeg ville undersøke med fri rettshjelp om hun hadde grunnlag for å si opp leieforholdet, fikk jeg til svar at hun ifølge husleieloven kunne sette meg på døren allerede etter en måned, hvis det passet henne. Har mail som bekrefter det. Hun har ikke tålt at jeg har stilt krav til boligen, eller at jeg ba om et nytt kjøleskap, som er inklusive i leien.

Jeg informerte henne om at det var ødelagt allerede i november. Fikk beskjed om pr mail at hun skulle komme tilbake til det. Måtte purre selv i slutten av desember. Kjøleskapet har sannsynligvis aldri virket. Det stod "demontert" med døren igjen vsa kjøleskapet til det de som leide før meg eide. Det kan bevises.

Utleieren er selv jurist, men vi har ingen husleiekontrakt.   Ei heller er depositumskonto opprettet. Jeg har heller aldri møtt henne personlig. Hun har avlyst to planlagte "befaringer" på kort varsel med dårlige unnskyldninger. Jeg tok initiativet til befaringene. Ganske tidlig i leieforholdet måtte jeg henvise til skriftlig kontakt, fordi jeg følge meg rundsnakket på telefonen. Hun ville helst ha alt pr telefon. I mail sier hun at hun har vært her. De som bor her fast, vet at det er løgn. Hvis hun har vært her, har hun tatt seg inn i mitt hjem uten samtykke.

Det har vært en kamp siden før jeg flyttet inn. Hun vedlikeholder ikke leiligheten og har leid ut i en mannsalder. 14.000 pr måned (ekskl. strøm) for en sliten 3-roms leilighet. Taket på badet har muggflekker. Det har ikke vært populært at jeg har gitt beskjed om at det kanskje burde vært sett på av fagfolk. Jeg har fulgt opp mine forpliktelser som leieboer, og har ingen klager. Tvert i mot.   De som eier her, er lei seg for at jeg skal flytte og er en smule oppgitt.

Nå fyker egenkapitalen min rett ned i hennes lommme. 168.000 pr år. Bodde for trangt (1 rom m alkove) med mitt barn på 13 år, og måtte selge leiligheten jeg eide for å få helsen tilbake. Alt jeg hadde råd til var bokostnadene (husleie og renter), regninger og litt mat. Det er bittert. Jeg jobbet til jeg stupte. Restarbeidsevenen har firma takket nei til. Jeg har hull på CV-en. De har ikke svart på søknaden min, en gang. Nå gjør jeg så godt jeg kan, men går likevel rundt og skammer meg i rike Norge. Det er meget energikrevende.

Er det like lang venteliste i alle bydeler når det gjelder søknad om startlån? Har prøvd å ringe Oslo kommune og bydelen min flere ganger, men kommer rett til mobilsvar - selv om de hver gang setter meg over til ulike saksbehandlere. Jeg har til og med lagt igjen beskjed med navn og telefonnummer. Ingen av saksbehandlerne har ringt meg tilbake! Nå har jeg ikke energi til å ringe, men venter på en god dag. Håper den kommer snart pga tidspress. Man blir sliten i nervene og gir opp. Jeg er sliten... Mottar gjerne tips! Takk for ditt engasjement for mennesker!"

Kommentarer   

+1 #1 Mona-Lisa Burley 08-02-2014 07:52
Uffda, atter en fortvilende situasjon hvor utleier har makta i begge ender. Og kommunen som ikke er tilgjengelig... Veldig ille. Og slike problemer hadde det aldri vært, dersom staten satte i gang storstilt boligutbygging av lavkostnads utleieboliger for unge, uetablerte og vanskeligstilte . Det ville faktisk ikke kostet staten noen ting, fordi de ville fått penger tilbake via husleiene, og staten ville spart store summer som nå går ut i form av bostøtter/hospi tspenger etc og som nå går rett på kontoene til rike utleiere og boligspekulanter.
Det pågår en kontinuerlig massiv strøm av statlige penger, via de fattige, og rett inn på kontoen til boligadelen. Det er hvitvasking av offentlige midler, i stor skala.
#2 Gry Mørk 08-02-2014 09:19
Kjenner til endel slike tilfeller. Mange av dem er som "tikkende" bomber. Helt utslitt psykisk på grunn av manglende hjelp. En vet aldri om en møter dem neste gang..eller om de har tatt livet av seg,som de føler er eneste utvei. Helt utrolig hvor dårlig enkelte blir behandlet i dette "rike" landet vårt!
#3 Eirinn Glattre 08-02-2014 15:48
Uten leiekontrakt står man svakt dessverre - da må man belage seg på redelighet, noe ikke alle utleiere har. Veien til kommunal bolig er utmattende og vanskelig. Saksbehandlinge n i denne saken ser ut til å stå til stryk - det er dessverre ikke uvanlig.
+2 #4 Audun MB 12-02-2014 12:57
her burde vel Ivar Johansen selv kunne hjulpet til, og informert om at dette nok er en ulovlig oppsigelse.
Kontakt Leieboerforenin ga!

You have no rights to post comments