Sosialpolitikk

Velferdsflyktningene: Jakten på omsorgen

Velferdsflyktningene: Jakten på omsorgen

Siw Brauter har flyttet fra Sørum til Oslo i jakten på en god og verdig omsorg til sine to autistiske sønner. De er velferdsflyktningene som norske kommuner helst vil slippe. Hun så seg tvunget til å flytte med guttene sine fra Sørum kommune til Bjerke bydel i Oslo for halvannet år siden. Familier med barn som hennes, må tenke nøye over hvilken kommune de slår seg ned i. Noen nabokommuner sa de ikke har ressurser til å ta imot familien på tre.

Hun ble heller ikke ønsket velkommen da hun ringte rundt til Oslos bydeler for å høre hva slags hjelp de kan tilby. - Bydelene sa de ikke kunne love at tilbudet til guttene var på plass før jeg hadde fått ny adresse og flyttet. Men jeg kunne faktisk ikke flytte uten å vite hva slags tilbud guttene skulle få, sier moren til Aftenposten i dag.

Vi kan jo ikke ha det sånn. Dette blir et Catch 22. Bydelene vil ikke planlegge for et tilbud før familien faktisk har flyttet, mens familien selvsagt ikke kan flytte før de er trygge på å få tilstrekkelig hjelpetilbud dit de ønsker å flytte. Jeg tar igjen dette tema opp med Byrådet.

You have no rights to post comments