Sosialpolitikk

Fattige tilreisende: Informasjon, det er fa`li det

Fattige tilreisende: Informasjon, det er fa`li det

Velferdsetaten/Uteseksjonen slår til igjen. Hemmeligholder rapport.

"Oslo kommune, Uteseksjonen (2014): «Sluttrapport for prosjektet EØS-borgere/fattige tilreisende som tigger i Oslo». Dette er tittelen på en rapport utarbeidet av Uteseksjonen, som oppsummering av et samarbeidsprosjekt mellom bydel St. Hanshaugen og Velferdsetaten.

Jeg ba om innsyn i/kopi av rapporten og Velferdsetaten, ved avdelingsdirektør Egil J. Bakke, avviste innsyn med følgende begrunnelse:

"Rapporten du etterspør er et internt ikke publisert arbeidsdokument etter et samarbeidsprosjektet vi hadde med bydel St.Hanshaugen, fra september 2013 og ut 2013. Prosjektet ble imidlertid forlenget ut mars 2014. Oppsummeringen for hele perioden er ikke ferdigstilt ennå, og det er ikke tatt stilling til om dette skal gjøres til en offentlig rapport."

Konkret faktainformasjon er myteskapernes største trussel, og jeg synes det er underlig at Velferdsetaten - igjen - skal hindre offentligheten i å få innblikk i faktakunnskap om de fattigste i denne byen, hvordan de har det, og hvordan vi møter dem.

Jeg har derfor sendt fram følgende utfordring til byrådet:

"Bystyret har til behandling forslag om endring av politivedtektene vedrørende tigging. Jeg ber om at finanskomiteen får oversendt rapporten, slik at denne kan være en del av faktagrunnlaget for komiteens/bystyrets behandling. Jeg er kjent med at rapporten kun dekker første halvdel av prosjektperioden, men forutsetter at den allikevel inneholder fakta som er nyttig for bystyrets behandling."

Hemmelige Oslo, igjen. Men vil byrådet også forsøke seg på å tilbakeholde faktaopplysninger for bystyrets behandling?

You have no rights to post comments