Sosialpolitikk

Advokatforeningen med appell til bystyret om rettshjelps-kutt

Fattigdom, sosial nød og marginalisering gjør rettshjelpstiltakene særs nødvendig.

"God rettshjelp har stor velferdsmessig betydning som strekker seg langt utover justispolitikken.Hele formålet med fri rettshjelp er å sikre at den enkeltes inntekt og formue ikke avgjør hvorvidt rettssikkerheten ivaretas. Derfor er bevilgningen til de ulike rettshjelpstiltakene som gis over Oslo kommunes budsjett svært viktig.

Blant tiltakene som yter rettshjelp er Gatejuristen, som yter hjelp til fattige i mange saker av stor velferdsmessig betydning for den enkelte, som for eksempel tak over hodet, nødhjelp eller rett til nødvendig helsehjelp. Mange saker vil også være av stor samfunnsøkonomisk betydning, slik som å forhindre utkastelse fra bolig eller bidra til avrusning og legemiddelassistert behandling.

Sett fra Advokatforeningens ståsted er det en målsetning med en bedre og bredere ordning med fri rettshjelp. En av hovedutfordringene med dagens ordning, er at det er svært mange sakstyper som ikke omfattes av den. Inntil målsetningen om en langt bedre ordning med fri rettshjelp er nådd, vil de ulike rettshjelpstiltakene fortsatt være av svært stor betydning. Dette gjelder ikke minst i Oslo kommune, der fattigdom, sosial nød og marginalisering kommer tydeligere til uttrykk og er mer konsentrert enn øvrige steder i landet"

Klar og tydelig appell fra Advokatforeningen i forbindelse byrådets forslag til at rettshjelpstiltak skal få kutt i bevilgningene for 2015.

Kommentarer   

#1 sidsel knutsen 09-11-2014 10:38
Støttes av fullt hjerte!

You have no rights to post comments