Sosialpolitikk

=Oslo utfordrer: Kan vi stole på kommunen?

=Oslo utfordrer: Kan vi stole på kommunen?

Redaktør Lars Aarønes i =Oslo utfordrer meg på hvorvidt frivillige organisasjoner på helse- og sosialsektoren kan stole på kommunen. Jeg svarer på denne videoen.

=Oslo er sosialt entreprenørskap på sitt beste. Og vi har mange slike i denne byen. Gode, ideelle, frivillige hjelpetiltak startet av driftige ildsjeler eller frivillige organisasjoner som ser behovene og tar initiativene gjennom nybrottsarbeid helse- og omsorgsfeltet trenger. Selvsagt skal Oslo kommune sette pris på, og støtte opp under slike tiltak.

Verbalt snakkes det ofte om betydningen av frivillig sektor. Men som Lars Aarønes så riktig stiller spørsmål ved: Kan frivillig sektor stole på kommunen? Gir kommunen disse gode hjelpetiltakene tilstrekkelig forutsigbarhet? Og han gir jo egentlig svaret: det gjør Oslo kommune ikke.

Hver eneste høst må gode rettshjelpsstiltak som Juss-Buss, Gatejuristen og Juridisk rådgivning for kvinner sloss mot helt urimelig budsjettkutt. Bymisjonens Natthjemmet og Robust og ikke minst: Fransiskushjelpens lavterskeltilbud Pleietjenesten og Sykepleie på hjul. Bare for å nevne noen. Tiltak som på en kostnadseffektiv og imponerende måte yter en god førstelinjehjelp til sårbare og sterkt hjelpetrengende.

Det er helt urimelig at de hele tida skal leve med usikkerheten: slår kommunen handa av oss neste år? Må vi da stenge? Vi kan ikke ha det sånn!

Se hele videoen, og bedøm selv.

Kommentarer   

#1 Ole Jørgen Scheie Lygren 27-08-2015 07:01
Her settes det fokus på noe helt essensielt!! Finansieringen av frivillig Sektor! En rekke unike og gode organisasjoner og helsetilbud som jobber blant mange av samfunnets utsatte og stigmatiserte grupper. Disse tiltakene sparer samfunnet for store kostnader,da de er med på å holde brukerne fysisk og psykisk friskere ! Og det er helt klart i alles interesse at de ikke skal måtte uroe seg over fremtiden pga søknad om midler ett år av gangen ! Videoen gir ett tydelig bilde og ett godt svar!

You have no rights to post comments