Forside

Oslo S: Trenger de narkomane politirydding eller sosialfaglig bistand?

Oslo S: Trenger de narkomane politirydding eller sosialfaglig bistand?Oslos politimester, Anstein Gjengedal, lover kamp mot rusmiljøene rundt Oslos S. - De skal vekk. Vi ønsker å fjerne disse miljøene, sier politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, til Dagbladet. Han forteller at politiet har intensivert arbeidet mot de åpne rusmiljøene blant annet ved Oslo S. Gjengedal forteller at Oslo-politiet pr. 1. mai hadde en økning i narkotikasaker på over 80 prosent i forhold til fjoråret - fra 1700 saker pr. 1. mai 2009 til 3100 pr. 1. mai 2010. - Dette er et resultat av en villet utvikling. Vi ønsker å slå hardere ned på den åpne narkotikaomsetningen i Oslo sentrum. Vi vil aldri bli helt kvitt den, men vi ønsker å fjerne de store miljøene, sier Gjengedal. Politiet vil fjerne de narkomane, men til hva? Og til hvor?

Jeg synes politiførstebetjent Tom Amundsen, en av Gjengedals «ryddegutter», stiller de rette kritiske spørsmålene. Amundsen har jobbet med de narkomane i mange år og har vært fast stasjonert på Oslo S siden april i fjor.

- Vi skyver problemet fram og tilbake, uten å finne noen god løsning. Disse menneskene trenger hjelp, og vi føler oss ganske alene her nede. Hvor er sosialetaten og andre som kan tilby hjelp? spør Amundsen, som har jobbet i dette området en årrekke. Han etterlyser nye tanker og retningslinjer for håndteringen av narkotikaproblemet i Oslo. - Det er en gruppe med 200-300 narkomane som henger her på dagtid. Vi er her først og fremst for å trygge hverdagen for alle de som ferdes her hver eneste dag. Det er tydelig at folk setter pris på at vi er synlige, sier Amundsen.

Politiet spør altså: Hvor er Høyre/Fr.P-byrådet i Oslo sine sosialarbeidere? Lar de fortsatt dette være politiets problem alene?

Kommentarer   

#1 Gry Olsen 16-05-2010 09:41
Takk for at du retter fokus på denne saken Ivar! :-)
#2 Anne-Berit Myhre 16-05-2010 09:57
hm fjerne miljøene,de har jo prøvd før,de bare flytter miljøet,og plager de narkomane....Hu ff jeg blir lei meg jeg,de har det jammen tøfft nok fra før..
#3 Bente Solberg for Rusfritt Miljø 16-05-2010 10:54
Er det noen som har tall på hvor mange ganger de narkomane har blitt 'flyttet' siden de holdt til i Slottsparken? Og på meg virker det som om de stadig blir flyttet til områder hvor de sjenerer 'vanlige mennesker'. Når skal byrådet få opp øya? Takk for ditt engasjement!
#4 Astrid H. Johansen 16-05-2010 11:09
Jeg syntes at de burde få sosialfaglig bistand med god oppfølging på Metadon. I tillegg så burde de personene som selger narkotika. Ja om mulig også bakmennene bli tatt. De er vel de personene som er vanskeligst å få tak i. Men uansett. Politiet trenger også mer penger, slik at de kan ivareta sikkerheten til den vanlig mann og kvinne i gata.
#5 Rita Nilsen 16-05-2010 11:10
Ja takk begge deler, sier jeg. De narkomane i seg selv er syke mennesker som selvfølgelig ikke skal jages, men livene til dem som står på Oslo S tiltrekker seg kriminelle og ikke minst unge mennesker i risikosonen som selv kan utvikle avhengighet til narkotika , og derfor er det viktig at dette miljøet splittes. Samtid...ig så må de som ønsker seg ut av det livet få bedre hjelp. Det er på tide at alle som sitter med makt og myndighet føler denne sykdoms lover og ikke hva disse menneskene måte tenke og mene utfra en økonomisk - og fornufttenkning . Et godt råd: snakk med tidligere rusmisbrukere og spør dem hva som hjalp- jeg tror alle vil si: Tillitsperson og Tid - noen som følger dem i et vanlig hverdagsliv og hjelper dem til å bli selvstendig over tid.
#6 Thomas Hovden 16-05-2010 11:10
Helt sikkert litt sosialfaglig. Men litt rydding er vel også på sin plass.
#7 Gry Olsen 16-05-2010 11:11
Både i politikken og i helsefaglige miljøer hersker bred enighet om at narkotikaavheng ighet er en sykdom. Å gi narkotikaavheng ige mennesker samme tilgang til hjelp som eksempelvis spill- og alkoholavhengig e, er bare en logisk konsekvens av dette. Politi og rettsvesen er skapt for å bekjempe kriminalitet, ikke helseproblemer.
#8 Bodil Hovland 16-05-2010 11:12
Jeg kan ikke annet enn spørre ; Enn om en sa NEI JEG VIL IKKE PRØVE ! Det er vel en selvpåført sykdom ? Jeg er lei av at det er så synd i de narkomane - dette er ikke politisk korrekt, men jeg har sett hvordan barn reagerer på de, med redsel, og Metadon gjør en ikke bra, ofte bruker en begge deler samtidig.
#9 Peter Reinholdtsen 16-05-2010 11:14
Ett og et halvtåringen våre hadde kjørt fire fortenner tvers gjennom leppa. Måtte stoppe blodet med ispose, sånn aller nødtørftigst. Inn på legevakten, blodet dryppet. Køen svinner, snart vår tur. Så kommer det to stykker skjanglende inn døra: - Dueeee, altså, sant, vi glemte dosen våres i dag. Vi må ha her. Svaret de fikk var javisst. Så dermed måtte vi andre vente et kvarter til.
#10 Bodil Hovland 16-05-2010 11:15
Disse stakkarene - som kjører i rus, arbeider i rus - i det hele gjør verden farlige enn den burde for de som ikke er misbrukere - nei, det siste som trengs er at man skal synes synd på de.
#11 Gry Olsen 16-05-2010 11:15
Det er vel ikke snakk om å synes syndt på noen her? Men å gi alle mennesker den samme respekten, rettigheter og muligheter?
#12 Bodil Hovland 16-05-2010 11:16
Man får den respekt man gjør seg fortjent til, slik har det vært og slik bør det fortsatt være!
#13 Gry Olsen 16-05-2010 11:16
Så hvis du har en psykisk lidelse eller har vært utsatt for traumer, så fortjener du ikke respekt?
#14 Bodil Hovland 16-05-2010 11:35
Alle har den samme rettigheten til respekt fra begynnelsen, så har mennesket noe vi kaller fri vilje, så er det bare å se hva de gjør med det.
Ellers er jeg ikke psykiater, så om mennesker har traumer, eller psykiske lidelser er ikke relevant ang dette spørsmålet!
#15 Koldgrim Alver 16-05-2010 11:53
jeg har hatt en så fantastisk oppvekst og fløyelsflotte gull dekorerte opplevelser så jeg VALGTE å bruke heroin i 21 år før jeg fikk metadon som tar livet av meg på 10- 15 år jeg BODIL!!!
#16 Anna Maria Gabourel 16-05-2010 12:03
Dette blir for dumt. "Selvpåført sykdom"? Da er det sannelig mange "selvpåført syke" som opptar ressursene i helsevesenet. På den annen side; narkomane blir ikke friske eller motivert til behandling av medlidenhet heller. De behøver som alle andre, å bli behandlet som mennesker med egenverd - og å erfare at de også har livets rett, ikke bare fortjener fordømmelse og krenkelse. De vet det neppe!

Å snakke om "fri vilje" er rett og slett en hån. All den tid man ikke kan (vil?) uttale seg om hverken traumer eller psykiske lidelser, er man diskvalifisert til å hevde menneskers fri vilje som nok til å være sin egen lykkes smed - for en narkoman.
Én av tre som innlegges ved DPS døgnavdelinger for psykiske lidelser viser seg å OGSÅ ha rusproblematikk!
HØYST relevant, med andre ord.

Hva gjelder legevakta... Og det å gjøre de som ble prioritert, ansvarlige for at så skjedde - det er ikke bare søkt. Det er å henge ut narkomane ene og alene FORDI, de er DET.
#17 Annelise Nielsen 16-05-2010 12:05
Det er flott at du tar opp dette Ivar, de trenger hjelp ikke "flytting". Problemet er vel egentlig et resultat av manglende oppfølging fra barnsben av. Dvs en lenke av problemer som må løses. Ser ut om om det er vanskelig å se helhet i problemene. Lykke til med ditt virke.
#18 Gry Olsen 16-05-2010 12:06
Takk Anna Maria! Da trengs ingen flere kommentarer fra min side ;o)
#19 Bodil Hovland 16-05-2010 12:14
Så du påstår de ikke er ansvarlige for egne handlinger - når man jobber i DPS har man taushetsplikt, men pasienter som ikke blir tatt for oppegående og blir sett på som stakkarslige er ikke glade for det !
#20 Boombaby 16-05-2010 13:03
Her er en link til en kort historie om Plata og platas flytting opp og ned i byen gjennom tidende:http://nrkp3.no/banden/dopumentar/

Når det kommer til alle dere som mener at narkomani er en selvpåført sykdom: Dere viser hvor lite dere vet, og hvor lite dere bryr dere om andre enn dere selv! Jeg skal vedde på at dere hadde ønsket å få hjelp om dere dreit dere ut og tok et dårlig valg! Æ skjæmmes
#21 Brita 16-05-2010 13:04
Vi må huske på at brukerforfølgel se har feilet her i Norge før. Løsgjengerloven skulle fjerne alkoholikerne, få dem behandlet under tvang og bli fine borgere. Det gikk ikke! Istedet opprettet man vinmonopolet og fjernet løsgjengerloven . Noen andre som ser hvordan historien gjentar seg?
#22 Koldgrim Alver 16-05-2010 13:19
Koldgrim ஜ Alver
Bodil har en lysende iq og skikkelig godtmenneskesyn ! for henne er jeg nok en stjerne!
#23 Bodil Hovland 16-05-2010 13:20
Er det synd på deg fordi du begynte med stoff?
#24 Anna Maria Gabourel 16-05-2010 13:20
Det gjør jeg ikke. Men jeg mener at også VI er ansvarlige, for VÅRE handlinger. Så når vi vurderer og behandler våre medmennesker, bør vi være varsomme med påstander om hva som er deres virkelige situasjon.
Hva gjelder taushetsplikt for ansatte ved DPS har du selvfølgelig helt rett, forstår visst ikke helt hva du mener.
Det siste du sier har jeg ingen vansker med å tro stemmer!
De færreste liker å bli undervurdert, eller gjort til stakkarer.
Selv om det også er "roller" man kan bli sittende fast i, uten engang å være klar over det.

- min eneste PÅSTAND måtte bli dette: menneskesinnet er ofte uhyre komplisert. Alle individer har ulike erfaringer, som er unike for dem. Derfor kan det bli for lettvint å tenke at alle har like muligheter og evner. Vi er preget av ulike ting; ingen av oss kan si sikkert hva som kan ha gjort livet helt umulig for en annen. Er du ikke enig i det, Bodil?
#25 Bodil Hovland 16-05-2010 13:22
De vil ikke bli synes "synd" på og de aller fleste er sitt ansvar bevisst. Så er det spørsmålet, blir de syke av misbruket, eller var sykdommen grunnen til misbruket ?

Det er og vitenskapelig bevist at enkelte blir lettere avhengige av div. stoff enn andre.
#26 Jan-Rune Berg 16-05-2010 13:48
Alkoholen var min "narkotika" Jeg drakk IKKE; (som de fleste har oppfatning av: "han/hun begynte å drikke pga.,eller; fordi....) når/hvis jeg hadde tunge stunder; det bare meldte seg; og da var gjerne humøret på topp("belønne seg selv") Alk.er et narkotikum og dessverre slår dette genet ut, på noen av oss;kjemisk avh. Trenger utrolig nok ikke "holde meg" edru..Det er bare ikke tema..Ingen psykiater hadde blitt klok på dette; ikke jeg heller.. ;-) Tok utd.i godt voksen alder,og er nå Hj-pl-/Miljøarb (også Barn/ungdomsarb .kurs,og en eksamen;psyk./S os.HiO) Men; jeg er ingen "verdensmester" og kan IKKE si at jeg aldri vil komme til å drikke mer. Såpass vet jeg.." Å komme seg etter et hardkjør med alkohol er like ille som det er med Heroin" sa en venn, som akkurat nå, befinner seg i Oslo.. Vil nå bruke min egen erfaring på forskjellige tiltak ang.rus....
#27 Koldgrim Alver 16-05-2010 14:57
Koldgrim ஜ Alver
det sto noe om barnebarn på siden til bodil.. hvis noen av de blir narkomane skal vi se om hun hater dem like intenst..
#28 Bodil Hovland 16-05-2010 14:57
Hvem har sagt at jeg hater de narkomane? Men, man er ansvarlig ovenfor sine egne handlinger, dersom man ikke er så syk at en ikke er det, noe som er en psykiatrisk diagnose.
#29 Koldgrim Alver 16-05-2010 14:58
vil du se alle papirene mine fra før adhd "blei oppfunnet" om voldtekter, innelåsing i kjellern, bensin på armen min på armen min som blei tent på for jeg ikke hadde klippet gresset bra nok bråk og deng, duskal! slåing, gaping, skriking, helvete, barnevern som ga faen osv og utale deg etterpå?
#30 Gry Olsen 16-05-2010 15:25
Alle mennesker har en sekk med innhold. Noen tyngre enn andres.
Vi bør derfor være ydmyke i vårt møte med andre. Vi aner ikke hvordan den andre har det, eller hva han har opplevd.
Vi er alle unike, og reagerer ulikt på ulike situasjoner. Og våre reaksjoner og handlinger er farget av våre tidl. erfaringer og opplevelser.
Vær litt rause med hverandre. Prøv å vær tålmodig. Alle har vi en kamp å kjempe
#31 Arild Knutsen 16-05-2010 16:50
Takk for at du retter oppmerksomheten mot dette igjen Ivar Johansen.

Jagingen, bøteleggingen og øvrig straffing av avhengige gjør den potensielle kommende behandlingen og rehabiliteringe n mindre potensiell.

Kriminalisering en påfører de stoffavhengige inhumane tilleggskonsekv enser som ofte preger dem resten av deres liv.

Flere i miljøet sier dessuten at de føler seg stilt som i en gapestokk, og det er åpenbart mange uberørte som dømmer dem utifra svært begrenset innsikt.

Fordommer preger politikken og som det fremheves av andre her, skal altså narkomane straffes av politiet fordi ungdom kan trekkes til miljøet. men slikt er utvilsomt en generaliserende påføring av ansvar.

Hvilket fungerer som en ren ansvarsfraskriv else fra de i posisjon, som selvsagt er svært urimelig og svært uheldig.

Det er først når miljøet får de hjelpetiltak de trenger, som værested, utdeling av avhengighetsmed isin etc. at miljøet blir borte fra gatene. Når de erstatter uniformerte knyttnever med åpne hjelpende hender.

Politiaksjonene har derimot ført miljøet ut i allfarvei og det kan ikke være heldig for verken de rammede, rekrutteringen eller for folk flest.
#32 Rikke Eriksen 16-05-2010 16:52
Jeg må innrømme at menneske-synet og og den manglende kunnskapen om narkotika-probl ematikken sjokkerer meg.. selvom jeg, av alle, burde visst bedre..

Har selv stått dagelig på plata, både den "gamle", "den nye" pluss skippergata, på jakt etter min "medisin" - heroin..

ER JEG MINDRE VERDT ENN DERE FORDI JEG ER RUSAVHENGIG?

Som Bodil m.fl påpeker, skal man ALDRI dømme mennesker pga deres situasjon/feilt rinn++ Og det er veldig få av oss gatenarkomane som ønsker at folk skal syntes synd på oss, og ikke mange som bruker vond barndom/traumat iske opplevelser som unnskyldninger for at vi er narkomane...

Men som mange andre i min situasjon, har jeg dobbeltdiagnose rus/psykriatri - så du som sier "PSYKISKE LIDELSER IKK;E HAR MED DETTE Å GJØRE - FEEEIL!! Det har MYE med dette å gjøre. Gjennom 10 år som narkoman mener jeg å ha hørt tilstrekkelig mange livshistorier til å vite at de aller fleste blir ikke narkomane uuten grunn (det være seg sjenanse/ADHD, Psykisk/fysisk/ seksuelle overgrep+traume r osv.. Ofte er det selvdestruktive mennesker og bruker stoff , fordi vi misliker oss selv.

Jeg er blant dem som først fant samhold, trygghet,godkje nnelse som menneske blant rusavhengige.. til da hadde det meste vært mangelvare

SÅ... DET BURDE VEL SI NOE OM SAMFUNNET SOM HELLHET- AT SÅ MANGE ØNSKER SEG BORT???

veit dette ble lang og rotete, men bare litt provosert av uttalelser her
#33 Tove 16-05-2010 17:58
Oslos politimester, Anstein Gjengedal, lover kamp mot rusmiljøene rundt Oslos S for å fjerne den åpenlyse omsetningen som foregår der. Han sier da virkelig ikke at mennesker som trenger hjelp ikke skal få det.Det finnens veldig mange væresteder for rusavhengige i Oslo. De aller fleste bor på kommunale rehabiliterings teder, et av Husene eller lignende. La meg nevne Ila, Dalsbergstien Hus. Marchus Thranes Hus, Bryn, Thereses Hus, Fagerborg og rundt 30 lignende steder. Det er ikke slik at det ikke finnes steder som både gir respekt, omsorg, mat, rene sprøyter og helsehjelp. Det finnes oppsøkende tjeneste og det finnes lavterskel-hels estasjoner som Feltpeleien og 24/24. Det som sies er at det ikke er ønskelig at folk står i store ansamlinger utenfor Sentralbanestas jone, åpenlyst selger narkotika, og at de ligger i parkene og åpenlyst setter sprøyter.Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at det å si at en ikke tolerer åpen omsetning av narkotika er det samme som ikke å ha respekt for mennesker og ikke ønske at de skla få hjelp. Oslo Kommune gjør mye for mennesker med rusavhengighet - enten det er i egen regi eller gjennom Frelsesarmeen, Bymisjonen eller andre. Om noen skulle lure er det I de fleste tilfellene oslo kommune som er oppdragsgiver. Jeg skulle virkelig ønske at det kunne komme frem hvilken tilbud som faktisk finnes i Oslo. Jeg tror nok de fleste ville blitt ganske overasket.
#34 Nikolai Torp Dragnes 16-05-2010 19:18
Bolig og medisin(er).
#35 Rita 16-05-2010 21:01
Ja takk begge deler, sier jeg. De narkomane i seg selv er syke mennesker som selvfølgelig ikke skal jages, men livene til dem som står på Oslo S tiltrekker seg kriminelle og ikke minst unge mennesker i risikosonen som selv kan utvikle avhengighet til narkotika , og derfor er det viktig at dette miljøet splittes. Samtid...ig så må de som ønsker seg ut av det livet få bedre hjelp. Det er på tide at alle som sitter med makt og myndighet føler denne sykdoms lover og ikke hva disse menneskene måte tenke og mene utfra en økonomisk - og fornufttenkning . Et godt råd: snakk med tidligere rusmisbrukere og spør dem hva som hjalp- jeg tror alle vil si: Tillitsperson og Tid - noen som følger dem i et vanlig hverdagsliv og hjelper dem til å bli selvstendig over tid.
#36 Andreas Hilmo Grandy-Teig 18-05-2010 01:15
1. Det finst mange tilbod om sosialfagleg hjelp til folk med rusproblem i Oslo, som Tove nemner. Her arbeider mange motiverte og kvalifiserte jobb arbeider med å yte slik hjelp. Dessverre blir det likevel meldt om låg standard på det materielle tilbodet som blir gitt, fordi kommunen sin ressursbruk er langt fra tilstrekkeleg. I tillegg trengst det meir enn akutthjelp - ein må også følge opp med tid og tillit i praksis: kommunale boligar som ein viktig brikke.

2. Rusmiljøet ved Oslo S er kriminelt, fordi omsetning av narkotiske stoff er illegalt. Men om du treng rusmiddel er det også ein marknad. Og slike marknadar forsvinn ikkje. Dei vil dukke opp att, bare fordi folk med ei klinisk avhengigheit framleis vil ha behov for heroin, amfetamin, osv. Ein kan sprenge "miljøet", men marknaden vil være der. Mi påstand er at denne handelen bare kan foregå på ein offentleg og tilgjengeleg stad, all den stund størsteparten av dei som handlar ikkje har ressursar til å organisere seg annleis. Politiet driv med andre ord ein kamp dei ikkje kan vinne. Marknaden for narkotika forsvinn ikkje før etterspørselen forsvinn - og den fjernes ikkje ved å fjerne dei rusavhengige fra Oslo S.
#37 Johan Hemming Wiqvist 19-05-2010 17:24
En ting som jeg synes er litt rart med det at politiet nå ska fjerne de åpne brukermiljøerne . Det er noe som politiet sagt i omtrent 30 år. Jeg såg for en tid sen en intervju med en politimester fra 1983, der lovte den personen akkurat det samme som Gjengedal gjør her. Det som er rart med dette synes jeg er at ikke noen har spurt hvorfor de på 30 år ikke klart at gjenomføre sine arbeidsoppgaver , til trots for økte midler å høyere lønninger. Uansett viss man syns det er riktigt eller ikke at politin ska jage brukerne vekk eller ikke, så burde ju folk reagere på at politin får skattepenger til dette å det enaste som skjedd er at de har flytta runt brukerne, å det har sen 1983 blitt fem åpne bruker miljøer i Oslo(enligt Kåre Stølen, så teller politi nå at det er 5 åpne bruker miljøer i Oslo).
#38 Bjørn Paulsen 20-05-2010 18:45
Norges Narkotika-polit ikk, viser her resultatet..og hvor langt de har kommet..joda..d ytte denne gruppen litt hit..litt dit..neste kvartal, så tilbake..igåseg ang..Hørte Politiet sa.., Er dere her enda..? Spør de som er på skolen, i barnehagen, på Universitetet.. om DE er der enda..Man er der man hører til--Basta.Når ALT er kriminalisert.. så er det soleklart at en plass MÅ man jo være..Å bli jagd som en kvegflokk..DET er Norges Narkopolitikk anno 2010..BRA JOBBA, Jens, Storberget,-Str øm-Erichsen.Fal lert..til DE grader..Oslo S. er venterommet til køene er avviklet..Utend ørs venterom..Oslo Byråd..borte..S osiale tiltak..fravære nde.!Ser kun noen få hjelpere,,som er privat personer !
#39 Lars Hoem 24-05-2010 21:01
Johan du mangler innsikt, i hvordan ting fungerer du prater om Kåre Stølen. Det hvar hann som sa til Arild å co i sinn tid, att de kunne gå opp til stortinget. Politiet i Norge ser hvell mere på dette som ett helse problem, eller tror du att de er så dumme att de ikke ser det vi ser. De skjønner helt sikkert att ved å spre miljøet blir jobben vanskeligere. De kunne rydda Plata på 2 dager, å fjerna miljøet derifra. Hvorfor skjer ikke det Johann. hvet ikke vorr lenge du har bodd i Norge. Menn framm til 90 var politiet mye mere liberale, det sier seg selv att rutinerte politifolk syness de kaster bort tiden. Når de må bruke 2 timer på å skrive rapport omm ett beslag på 2 gramm. Menn plutselig så skulle det minste beslagg raporteres, mann kan jo kansje tenke seg grunen tildet.
#40 Johan Hemming Wiqvist 24-05-2010 21:03
Lars, jeg er enig i at Kåre Stølen er den politimann som gjort mest for 'narkomaner' i modern tid. Det jeg syns er rart er at ikke noen reagerer på at politin lovt det samme i over 30 år. 'At nå ska de fjerne de åpne brukermiljøerne .' Men likevel så er dem der. Kanskje politi folken skulle slutte med å love noe de likevel ikke kommer at klare.
#41 Lars Hoem 24-05-2010 21:03
Politiet kann rydde Plata nårr som helst, skjønner du ikke hva jeg mener. Kansje de ikke prioriterer det, før andre parter tar annsvar. Det er hvell i det store å hele ikke en ren politisak, det er dette jeg prøver å fortelle deg.
#42 Johan Hemming Wiqvist 24-05-2010 21:04
Ok, Lars. Jeg er enig i at det ikke er en politisak, som du veit så ønsker jeg legalisering, å da hadde det meste av illegalt salg vari borta fra gaterne.
Jeg prøver mest å peke på at jeg syns det er rart at ikke noen reagerer på at politmester etter politmester lover det samme. Hviss det er som du sier, hvorfor lover de da at de ska gjøre det?
Hadde det da ikke sett annerledes ut viss de ikke lovt at de ska gjøre det?
#43 Lars Hoem 03-06-2010 00:56
Johan mann gir det svaret folket vill ha, vist de ikke hadde lovt å gjøre det. Hadde de fått politikkere å Justisministern på nakken, politifaglig må det være fint å ha det på Plata. Alternativet er å spre miljøet rundt, det vill uansett bli i sentrumm. Så att de sier en ting å ikke maser med å jage de narkomane rundt, til ingen ting er litt menneskelig. Menn det spørs vorr lenge de slipper unna.
#44 Lars Hoem 03-06-2010 00:57
Menn skjønner spørsmålet ditt Johan, forstår godt hva du mener. Å er jo ett beritghet spørsmål etter så mange år, menn dette blir politikk å byråkrati. Politet gjør ikke alt de kann, de syness ikke dette er rent politifagligarb eid. Samtidig som det kan være deres måte å presse på, det har ikke noe forr seg å jage de til ett nytt sted å bli jagd fra. Politiet skulle gjerne hatt noe annet enn Aresten å tilbudt, psykisk syke narkomane osv. Menn de prøver å få de narkomane opp til festningen, mot att de skal få være i fred. Menn dette er ett problem, som alle skjønner ikke politiet kan løse alene. Det er egentlig lite de kann gjøre annet enn å jage folk, å takk å pris så førfølger de ikke folk somm dyr lenger.

You have no rights to post comments