Annet

Tveten gård skal sikres

Det er bra når Venstre nå har snudd, og endelig ønsker at kommunen skal kjøpe Tveten gård. Det er særs viktig for bydel Alna og Groruddalen å sikre dette viktige kultur- og møtestedet. Når Venstre nå også er på plass er det flertall i Oslo bystyre for kjøp av Tveten Gård. SV vil sikre et flertallsvedtak for dette senest 8. desember, ved behandling av budsjettet for 2005, skriver SVs Ivar Johansen i Akers Avis.


Tveten gård skal sikres

Av Ivar Johansen


Ved bystyrets behandling av Oslo kommunes budsjett for 2000 ble et forslag om at byrådet skulle legge fram sak om kjøp av Tveten gård nedstemt i bystyret. Forslaget fikk kun støtte av Arbeiderpartiet, SV og RV.

14. juni 2002 skrev Akers Avis bl.a. : ”Hellerud bydel ber Oslo kommune om 23 millioner kroner til kommunal overtakelse og rehabilitering av Tveten gård, melder Akers avis/Groruddalen. Et samlet bydelsutvalg går inn for investeringsforslaget. I bystyret ser det ut til at partiene Ap, SV og RV går inn for forslaget. Men for å få gjennomslag trengs også støtte fra et eller flere borgelige partier.”

Og ikke uventet gikk det galt. Venstre var heller ikke denne gangen på plass.

I bystyret 29. august 2001 ble byrådet utfordret på hvordan det stilte seg til kommunalt kjøp av Tveten Gård, og byråd Ann Kathrine Tornås svarte ”Dette spørsmålet må selvfølgelig utstå til byrådets budsjettforslag fremlegges, og vil være en sak som vi kommer tilbake til i forbindelse med budsjettfremleggelsen.”

Heller ikke denne gangen var byrådet, med Venstre som medlem, villig til å sikre kommunalt erverv av Tveten gård.

Det er derfor bra når Venstres Kjell Veivåg i Akers Avis 9. juli kan fortelle at Oslo Venstre nå har snudd, og endelig ønsker at kommunen skal kjøpe Tveten gård. Det er særs viktig for bydel Alna og Groruddalen å sikre dette viktige kultur- og møtestedet.

Når Venstre nå også er på plass er det flertall i Oslo bystyre for kjøp av Tveten Gård. SV vil sikre et flertallsvedtak for dette senest 8. desember, ved behandling av budsjettet for 2005.

(Akers Avis)