Annet

Nei til sosial dumping, uansett kontraktsstørrelse

Nei til sosial dumping, uansett kontraktsstørrelseDet offentlige har som oppdragsgiver et særskilt ansvar for å opptre seriøst og motvirke sosial dumping, og det er ingen grunn til at tro at faren for sosial dumping er mindre der kontraktsverdien er på under 1,65 millioner kroner. Det inngås en mengde kontrakter under denne verdien, og det foreligger ingen indikasjoner på at problemet med sosial duping er mindre i disse kontrakter. Tiltak for å hindre sosial dumping er derfor relevant for alle kontrakter, uavhengig av verdi. Jeg har derfor sendt fram forslag bystyret om endringer i det kommunale regelverk slik at forbud mot sosial dumping skal inn i alle kommunale kontrakter der kommunen  kjøper tjenester og bygge- og anleggsarbeider.

Ordføreren
Her

Privat forslag fra Ivar Johansen vedr. sosial dumping/lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter

Ifølge reglement for bystyrets pkt. 36 kan et medlem av bystyret fremsette private forslag til bystyret. Forslaget må bare omhandle en sak og gjelde saker som naturlig hører inn under bystyrets virkeområde. Forslaget kan ikke stilles til saker som ligger til behandling i bystyrets organer, har samme innhold som et forslag som ennå ikke er behandlet eller som tidligere er behandlet i en av bystyrets komiteer i samme bystyreperiode uten å ha fått nødvendig tilslutning.

ILO-konvensjon nr. 94 ble ratifisert av regjeringen i 1995 og omhandler arbeiderklausuler i offentlige arbeidskontrakter.  Formålet med ILO-konvensjonen er å sikre at lønns- og arbeidsvilkår blir overholdt på et vanlig nivå når arbeid settes bort og at oppdrag utføres av seriøse bedrifter.

Konvensjonen gjelder for kontrakter som fyller flg. vilkår

• En av kontraktens parter er en offentlig myndighet

• Utføring av kontrakten innebærer utbetaling av midler fra offentlig myndighet

• At kontrakten er en kontrakt om

o Oppføring, endring, reparasjon eller nedriving av offentlige bygninger og anlegg
o Framstilling, montering, behandling eller skipning av materialer, forsyninger eller utstyr
o Utføring eller formidling av tjenester

• Kontrakten tildeles en sentralmyndighet for en medlemstat av den Internasjonale Arbeidsorganisasjon som denne konvensjonen gjelder for.
Kontrakter skal inneholde flg. klausuler

• Sikrer vedkommende arbeidere lønninger (og andre godtgjørelser)

• Arbeidstid

• Andre arbeidsvilkår som ikke er mindre fordelaktige enn de som, for abeide av samme slag innen vedkommende fag eller næringsgren i det distrikt der arbeidet blir utført, er fastsatt

o Ved kollektiv avtale eller annen godkjent ordning
o Ved voldgiftskjennelse
o Landets lover eller forskrifter

ILO-konvensjon nr. 94 sier at det kan fastsettes en terskelverdi som innebærer, at kontrakter med en verdi under den grensen, ikke skal omfattes av konvensjonens krav.

Det foreligger nå en statlig forskrift som forbyr sosial dumping der det offentlige kjøper tjenester og bygge- og anleggsarbeider for over kr 1,65 mill. ekskl. mva. Alle anskaffelser som det offentlige kunngjør etter 1. mars 2008, må ta høyde for de krav som stilles i den nye forskriften.

Byrådet har i rundskriv til virksomhetene av 22. mai 2008 presisert hvordan forskriften skal følges opp i Oslo kommune for kontrakter for over kr.1,65 mill. kroner gjennom anbudsutlysning, gjennom konkrete kontraktsformuleringer og den etterfølgende kontroll.

Omfanget av sosial dumping øker. Det siste halvåret har vi sett at sosial dumping er et betydelig problem innenfor bygge- og anleggsbransjen i Oslo, og Oslo kommune som en stor innkjøper har dessverre også blitt rammet av dette: Konsekvensen er særs uheldig for de personer som direkte rammes av en slik utnytting. Men konsekvensen er også alvorlig for bygge- og anleggsbransjens seriøse aktører.

Det offentlige har som oppdragsgiver et særskilt ansvar for å opptre seriøst og motvirke sosial dumping, og det er ingen grunn til at tro at faren for sosial dumping er mindre der kontraktsverdien er på under 1,65 millioner kroner. Det inngås en mengde kontrakter under denne verdien, og det foreligger ingen indikasjoner på at problemet med sosial duping er mindre i disse kontrakter. Tiltak for å hindre sosial dumping er derfor relevant for alle kontrakter, uavhengig av verdi.

Oslo kommune bør derfor gå foran, og praktisere det regelverk som forskriften anviser, og byrådet operasjonaliserer ved rundskrivet av 22. mai 2008, også for kontrakter under 1,65 millioner kroner. Dog slik at ressursinnsatsen ved etterfølgende kontroll av kontrakter av lav verdi tilpasses en kost-nytte-betraktning og rettes særlig mot stikkprøvekontroller og der det foreligger grunn til mistanke om kontraktsbrudd.

Forslag til vedtak:

Oslo kommune skal benytte statlig forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter av 8. februar 2008 ved alle kjøp av tjenester og bygge- og anleggsarbeider – uansett beløpsverdi.

Oslo, 5. juni 2008

Ivar Johansen

You have no rights to post comments