Annet

Borgerlig Munchmuseet-preik

Borgerlig Munchmuseet-preikPartilederne Trine Skei Grande, Siv Jensen og Erna Solberg poserer over 2 sider i Dagbladet i dag under overskriften: "Sammen for Munch: Borgerlige ledere vil ha statlig Munch-hjelp." Og det heter: "Erna Solberg, Trine Skei Grande og Siv Jensen er alle enige om at Staten bør bidra til å løse floken rundt Munch-museet."

Men det synspunktet har de - så langt - bare  i opposisjon. De har jo ambisjoner om å overta regjeringsansvar fra høsten. Og hva mener de da? Jo, som Dagbladet skriver:

"De tre partilederne er klare på at Staten har et ansvar i byggingen av et Munch-museum, men vil likevel ikke svare på om partiet går til valg på det.
- Det vil jeg komme tilbake til, svarer Siv Jensen.
- Det er litt for tidlig å si akkurat nå. Men det er spennende å diskutere det, sier Trine Skei Grande.
- Først må Oslo kommune komme med et opplegg, og så vil vi diskutere det.. Men så langt er vi ikke negative, sier Erna Solberg."

Tåkeprat!

Jeg synes det er veldig bra at Byrådet overfor Staten har reist spørsmål om statlig medfinansiering av Munchmuseet. Forvaltning av Munch-kunsten er også et nasjonalt anliggende, og Staten bør opplagt bidra - mener jeg.