Annet

Oslo Nye Teater trenger din støtte nå!

Oslo Nye Teater trenger støtte nå!Tydelig appell fra Birgitte Victoria Svendsen, tillitsvalgt for skuespillerne på Oslo Nye Teater:

"Den 6. mars avgjøres Oslo Nye Teaters skjebne i bystyret i Oslo kommune. Skal teatret bli et prosjektteater? Blir vi pålagt av våre eiere å nedbemanne ytterligere? Omorganisere driften? Det hersker stor forvirring rundt hva Kultur- og utdanningskomitteens innstilling egentlig innbærer. (Les Aftenposten 16.2.)

Oslo Nye Teater er allerede kraftig nedbemannet i løpet av de siste 12 årene. Vi får 80 mill i året til å drifte 3 scener. Vi er totalt 103 personer ansatt. Vi sliter med å saldere budsjettet for 2013, pga 2,5 mill kutt i bevilgning, og må trolig nedbemanne i år.

Kulturbyråd Hallstein Bjerke (V) mener for mye av tilskuddet går til å lønne fast stab, og ønsker seg en mer fleksibel organisajon: færre fast ansatte og leie inn folk ved behov. Pengene skal følge prosjektene, og ikke bindes i faste lønnskostnader. Dette er en tankegang som allerede gjennomsyrer store deler av samfunns- og næringslivet: Færre ansatte, flere innleide. Får vi en borgelig regjering til høsten kan denne tankegangen ramme flere teatre med statlig støtte.

Vi ber med dette om deres støtte! Vi trenger all den støtte og hjelp vi kan få. Send oss gjerne støtteerklæringer, skriv/snakk i pressen og på sosiale medier. Og ikke minst: send mail, sms og ring bystyrepolitikerne.

Men tiden er knapp: 6. mars avgjøres vår skjebne i Oslo Bystyre."
Se Redd Oslo Nye Teater på Facebook.