Annet

OL-kostnad på 30 milliarder: Galematias

OL-kostnad på 30 milliarder: GalematiasDet er selvsagt helt galematias: Et vinter-OL i Oslo vil koste det offentlige over 20 milliarder kroner, eller minst 4.000 kroner pr. nordmann. Omregnet i 2013-kroner kostet Lillehammer-OL bare det halve.  Og i tillegg: kreves det 10 milliarder i privat kapital.

Vi vet alle de utfordringer storbyen Oslo står overfor hver eneste dag:

- barnevernet, som ikke har nok ressurser til å ivareta barn som er utsatt for alvorlig omsorgssvikt
- eldreomsorgen, hvor terskelen for å få sykehjemsplass eller tilstrekkelig hjemmesykepleie er uakseptabelt høy
- barnehagebarn, som ikke får vikarer når de ansatte er syke
- Munch-museet, som må kutte en tredjedel av bemanningen
- kollektivtrafikk, hvor det ikke er mulig å få politisk vilje til å prioritere en ny sentrumstunnell, og som vil ha som konsekvens fullstendig kork i løpet  av en del år
- Osloskolen, som relativt sett år for år får færre lærere pr. elev, og som ikke klarer å fange opp de mange elever som faller fra

Vi må prioritere det viktigste først, er mantraet vi ofte hører, - når det passer seg. Her prioriterer trolig flertallet i Oslo bystyre OL-gigantomani framfor nødvendig velferd og infrastruktur for byens innbyggere.

OL er en fest, for noen få dager. For bare en bittelitten brøkdel av beløpet kunne vi laget en gigantisk festuke for byens innbyggere hvert eneste år fram til 2022. Og vi kunne - også for et betydelig lavere beløp - hatt en massiv utbygging av idrettsanlegg for folk flest, for folkeidrettene, utfra hva byens først og fremst trenger, og ikke utfra OL-eliteidrettstankegang.

Her en som kjenner idretten godt
Les mer på Oslo kommunes nettsider

Kommentarer   

#1 Aino lundberg 11-03-2013 08:03
Enig! Kan ikke begripe hvorfor vi skal gjennomføre dette. I tillegg til det du skriver kunne vi heller brukt et par mrd til et par badeland i denne byen. Hvert eneste lille tettsted i Sverige og Danmark kan tilby sine skattebetalere trim og moro i vann. Det kan ikke vi.
#2 Arthur 11-03-2013 08:21
30 milliarder? Vi kunne hatt råd til 25.000 kreftmedisiner, som Norge ikke har råd til nå, for den prisen...
#3 Oslo-borger 11-03-2013 09:05
Tromsø-prosesse n gjorde meg til OL-motstander. Det er ene og alene idrettens skyld. Grenseløs illojalitet mot eget prosjekt og renkespill ble avslørt, og idretten selv lot til å syntes det var en helt ok måte å jobbe på. Det er mye av de samme folka som sitter med Oslo-prosjektet . Det blir et nei fra meg 9. september, med mindre ikke de folka blir skiftet ut.
#4 Nixon 11-03-2013 10:15
Tror det også ble fest om man tok de 30 milliardene og brukte dem på vei, skole, helse og infrastruktur rundt om i landet, Oslo inkludert. :-)
#5 W. Luneng 11-03-2013 13:22
"OL er en fest, for noen få dager" skriver du. "og for noen få mennesker" ville jeg ha tilføyet. De fleste normenn må sitte hjemme og se OL på tv. Da kan det like godt arrangeres i Himalaya.
#6 Knut-Helge Strømsnes 11-03-2013 15:00
Dersom Oslo skal få de idrettsanleggen e som det er behov for og tilsvarende tilgjengelioghe t som landet forøvrig, må det gjennomføres et OL i Oslo.
#7 Jarle 11-03-2013 15:41
Tenk for et kjempeløft for Oslo's største nåværende og fremtidige utfordring - integrering, dette kunne bli. Flere OL-anlegg er planlagt i Oslo Øst. Fin sosial smørbrødsliste av forfatter ovenfor, men dessverre har dette aldri hatt noen "enten eller" prioritetsmessi g sammenheng med idrettsarrangem enter.
#8 Rune 11-03-2013 15:57
Det er ikke bare løpende velferd det ville gått på bekostning av. Vi har ikke råd til å skaffe oss trygt, rent vann framover: osloby.no/.../.... OL-tilhengerne må ha glemt barnelærdommen om behovspyramiden ...
#9 Ove Bengt Berg 11-03-2013 16:02
Jeg er enig, OL er ikke fornuftig. Men det gjelder ikke bare å ha rett, men å få rett. Jeg er dessuten litt mot at venstresida bare skal markeres med det som nå er hovedsakene deres: ubegrensa innvandring og støtte til alle muslimske krav, og nå som gledesdrepere: nei til OL.

På fredag 8. mars hadde jeg et innlegg i KK om dette. Jeg er tilhenger av alle former for livslang idrett, og gjerne konkurranser, og kan ikke forstå at det er nødvendig å ha en verdenselite for å få det til. Se innlegget mitt:
politikus.no/.../...

Jeg har tillitsverv i idrettsbevegels en, og har hatt det livslangt, fordi jeg støtter idrettarbeidet, men jeg er også uenig i noe av det idretten står for.

Jeg er også opptatt av at bl a Skiforbundet tvinger alle utøvere som deltar i konkurranser å tegne en privat forsikring, som om folketrygden ikke er god nok. Fint om vi kunne bruke OL-søknaden til å presse Skiforbundet og andre forbund til å trekke støtten til internasjonal forsikringskapi tals politiske arbeid mot offentlige trygdeordninger .
#10 thore engevik 14-03-2013 23:54
Det står noe om vellferd og div annet over her. Hm..meninga med OL-søknaden var i utgangspunktet å lage en storstillt samfunnssatsing på fysisk aktivitet for befolkningen, å bruke idretten til å hjelpe med slikt da det er den største organisering av slikt osv. Derimot er det ikke lett å unngå at det skjer mye rart når det handler om store penger, å prøve skaffe seg overføringer selvom det går helt på tvers av intensjonen med slikt. Det sto også noe her om at det mye er de samme folka som tar seg av slikt..
#11 Creatorr 15-03-2013 01:02
Jagerflyene vi har kjøpt koster hver nordmann ca. 12.000 kroner...

You have no rights to post comments