Annet

Tøyenopprustningen må være innbyggernes eget prosjekt

Tøyenopprustningen må være innbyggernes eget prosjekt

Å velge de riktige politikerne er bra - et stykke på vei - for å få gode politiske vedtak. Den politiske avtalen mellom Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og SV vedrørende Munchmuseet ville ikke kunne blitt til uten den betydelige opprustningen av Tøyenområdet som avtalen representerer. Bystyreflertallet har gjennom avtalens form lagt et fundament for lokal byutvikling på beboernes premisser. De betydelige økonomiske midler som områdesatsingen innebærer forvaltes av bydelsutvalget, og det er eksplisitt sagt at prosjektene skal utformes i samarbeid med innbyggerne og det lokale organisasjonsliv.

Men den politiske avtalen var også en støtte til den lokale mobilisering som Tøyenkampanjen og det lokale organisasjonsliv har bidratt til for et godt bo- og oppvekstmiljø på Tøyen. Bystyret og byrådet må være seg bevisst at de gode resultater bare åpnes der man spiller på lag med alle som har innspill enten som beboere, fagfolk eller ansatte. Tøyensatsingen må først og fremst være beboernes eget prosjekt.

Derfor er det så bra når 4 lokale Tøyen-organisasjoner har slått seg sammen i "Løft Tøyen", og gjennom sin gjennomgang av den politiske avtalen i bystyret er tydelige på at de vil delta i å utforme den videre konkretisering og oppfølging. Områdesatsingen, som bydelsutvalget styrer, er bare her en del i et større hele . Vi som i Rådhuset jobber politisk med oppfølging og gjennomføring skal legge til rette for at "Løft Tøyen" og lokalmiljøet skal få gode muligheter til innspill og innflytelse. Blant annet tenker vi oss ca hver måned å offentliggjøre en statusrapport, som skal synliggjøre formelle initiativ som er tatt på de respektive avtalepunkter/bystyrevedtakspunkter og veien videre.

Tøyen-opprustningen skal være innbyggernes eget prosjekt.

Kommentarer   

#1 Inger Seim 22-07-2013 05:14
Godt sagt - alt for ofte er det byråkrater som kommer med ideene - disse gjennomføres "over hodet" på folket og folket opplever ingen tilhørighet i forhold til resultatene - ergo ingen følelse av "at dette er vårt - dette gir meg stolthet " - skal en lykkes i å skape ekte engasjement må byråkratene holde seg på sidelinja ....iallfall langt unna styrehuset ....

You have no rights to post comments