Annet

Nordre Aker og barne- og ungdomsarbeidere: Bydelen bøyer av, og gir rett lønn

Nordre Aker og barne- og ungdomsarbeidere: Bydelen bøyer av, og gir rett lønn

TV2-nyhetene hadde i helga den utrolige historien om barnehageassistent Othmane Aboutaleb som  fulgte Oslo kommunes oppfordring og tok videreutdanning til barne- og ungdomsarbeider. Det han ikke visste, var at det skulle koste ham jobben. Nå som han er faglært, og automatisk har krav på høyere lønn, har ikke barnehagen råd til å ha ham ansatt lenger.

Bydel Nordre Aker bøyer av og aksepterer at barne- og ungdomsarbeidere skal ha den lønna de rettmessig har krav  på ut fra sin utdannelse. En merutgift på opp mot 0,8 millioner pr. år.

Med bakgrunn i mitt initiativ/spørsmål overfor Byrådet har bydelen oppsummert slik:

"Bydelen ønsker fortsatt pedagogisk personell med høy kompetanse og vi vet at det er de menneskelige ressursene som skaper de beste barnehagene. Det er sannsynlig at 12 -14 nye barne – og ungdomsfagarbeidere melder seg i løpet av 2013.  Slik saken nå har utviklet seg har bydelen i dialog med BU –leder endret lønnbetingelsene slik at alle med fagbrev som barne – og ungdomsarbeider gis samme lønnsbetingelser ( lønnsramme 1007). Dette påfører bydelen en antatt merkostnader med årseffekt i 2014 på 7 – 800.000 kr som vi nå ser på inndekning av."

Da kan den saken utkvitteres som løst.

Se bydelsledelsens notat til Byrådet nedenfor.

 

Bydelens svar på henvendelse fra Rådhuset:

Fra: Preben Winger

Sendt: 6. august 2013 15:53

Til: Bente Thorsen Fagerli

Kopi: Bjørg Månum Andersson; Mona Taasen

Emne: SV: Spørsmål fra Ivar Johansen 

Hei Bente 

BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERE i BNA 

Det vises til din mail i dag med spørsmål fra Ivar Johansen ang oppslag omkring avlønning av barne- og ungdomsarbeidere og bydelens manglende satsning på kompetanse.

Det ble i justering av bydelens budsjett medio 2012 vedtatt å fryse antall barne- og ungdomsarbeidere på dagens nivå (2012 – 16.5 barne – og ungdomsarbeider stillinger) Dette insparingstiltaket ble videreført i 2013 . Begrunnelsen for dette var å ikke øke lønnsutgiftene i budsjettet, da bydelen har en stram økonomi.

Bydelen setter selvfølgelig stor pris på og støtter at assistenter tar fagbrev som barne- og ungdomsarbeidere, men vi har ikke fullt ut kunnet lønnskompensere utdanningen innenfor budsjettrammene utover nevnte antall stillinger.

Imidlertid har alle assistenter som har tatt utdanning som barne- og ingdomsarbeidere mens de var ansatt som assistenter i Bydel Nordre Aker fått stillingskode barne- og ungdomsarbeidere. Videre er de blitt avlønnet som barne- og ungdomsarbeidere grunnplassert i stillingskode 0287000, lønnsramme 01001. Dette vil si at de har lavere lønnsplassering enn andre barne- og ungdomsarbeidere i bydelen da bydelen ikke har flere ledige stillinger.  Vi er kjent med at barnehager i andre bydeler har tilbudt barne – og ungdomsarbeidere jobb og da beholder kommunen denne kompetansen.

·         Det er ikke korrekt at vedkommende i TV-innslaget mistet jobben sin, han fikk i brev fra oss av 10.juni i år kompensasjon for fullført utdannelse ( 3 ltr) og stillingskode barne – og ungdomsarbeider.

·         Bydelen ønsker fortsatt pedagogisk personell med høy kompetanse og vi vet at det er de menneskelige ressursene som skaper de beste barnehagene. Det er sannsynlig at 12 -14 nye barne – og ungdomsfagarbeider melder seg i løpet av 2013

·         Slik saken nå har utviklet seg har bydelen i dialog med BU – leder endret lønnbetingelsene slik at alle med fagbrev som barne – og ungdomsarbeider gis samme lønnsbetingelser ( lønnsramme 1007). Dette påfører bydelen en antatt merkostnader med årseffekt i 2014 på 7 – 800.000 kr som vi nå ser på inndekning av. 

 

Vennlig hilsen

Preben Winger

ass.bydelsdirektør