Annet

Oslo kommune inviterer sine samarbeids- og vennskapsbyer til Europride 2014

Oslo kommune inviterer sine samarbeids- og vennskapsbyer til Europride 2014

Et enstemmig bystyre kommer onsdag til å støtte et forslag jeg på vegne av SV har fremmet i bystyrets finanskomite:   "I forbindelse med Europride i Oslo 2014 inviterer Oslo kommune sine samarbeidsbyer, med program hvor f.eks. politi, helsetjenester og organisasjoner kan utveksle erfaringer om hvordan man jobber forbyggende i forhold til vold, diskriminering og forbyggende helsearbeid knyttet til seksuell legning."

Bakgrunnen for forslaget er at Russlands president Vladimir Putin i begynnelsen av juli i år undertegnet loven som forbyr såkalt «homoseksuell propaganda». Loven forbyr å gi informasjon om homoseksualitet til personer under 18 år. Bøter på opp til 5000 rubler – cirka 1000 kroner – gis til de som informerer om «ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner» til mindreårige. Flere store russiske byer, deriblant St. Petersburg og Moskva, innførte den omstridte lovgivningen, til store internasjonale protester.

Initiativtakeren til Russlands homofiendtlige lov sier homofile vil bli arrestert under OL i Sotsji i februar neste år.

Dette er naturligvis helt uakseptabelt. Og det er spesielt relevant for Oslo, i og med at kommunen har en vennskapsavtale med St. Petersburg.

St. Petersburg vil derfor til neste år bli invitert til Europride-arrangementet i Oslo, sammen med Gøteborg, Mbombela i Sør-Afrika, Schlesvig-Holstein i Tyskland, Shanghai i Kina, Vilnius i Litauen og Warszawa i Polen.

You have no rights to post comments