Annet

Tjuvholmen: Uakseptabel utestengning av offentligheten

Tjuvholmen: Uakseptabel utestengning av offentligheten

De private grunneierne på Tjuvholmen fortsetter å ta seg til rette for å forhindre at allmennheten får bruke området på lik linje med de offentlige rommene i Oslo, skriver Ole:

"Min kone og jeg ankom Tjuvholmen rett før kl 23 lørdag 9 august 2014 og gikk ut og satte oss på badeanlegget ytterst ute (bryggen der stupetårnet og dusj er montert). Det satt også noen andre mennesker der.

Etter en kort stund kom det en vekter fra Securitas og informerte om at han skulle stenge bryggen (klokken var da rundt kl 23), og at ga uttrykk for at vi måtte fjerne oss fra bryggen. Jeg informerte at vi ikke ville etterkomme anmodningen, da dette var offentlig område og at vi overholdt kveldsfreden etter kl 23 (de andre på bryggen gikk). Vekteren syklet så vekk og kom tilbake med en (senior) kollega, og de satte opp sperrebånd langs hele sjøsiden på denne delen av område.

Jeg tok kontakt med vekterne og spurte hvorfor de satte opp sperrebånd. Det hadde de fått beskjed om, var svaret.  Vekteren oppholdt seg så i nærheten av sperrebåndet ut mot bryggen en stund før han syklet vekk.  Jeg fjernet en del av sperrebåndet, med det resultatet at en del folk (turister og nordmenn) tuslet ut på brygga og satte seg ned og koste seg. Det var ikke noe støy utover at folk satt og småsnakket og nøt utsikten/omgivelsene under hele denne seansen.

Jeg mener at Tjuvholmen med dette tar seg til rette og forsøker, ved bruk av vektere og avsperring av området ytterst mot sjøsiden, å avskrekke/forhindre at allmennheten får bruke området på lik linje med de offentlige rommene i Oslo."

Da kommunen solgte Tjuvholmen til Selvaag og Aspelin/Ramm-gruppen var det en forutsetning at området skulle være tilgjengelig for byens innbyggere hele døgnet, så dette er selvsagt helt uakseptabelt.

Jeg har stilt Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Tjuvholmen KS, følgende spørsmål: "Er det slik at dere nå praktiserer å "stenge" deler av Tjuvholmen - med sperrebånd, uavhengig av spørsmål om støy/bading?" Han svarer på denne måten: "Med bakgrunn i all presseomtalen om denne saken vil vi sende et brev til PBE/Bydel Frogner og Byrådsavdelingen. Du skal få kopi." Jeg har meldt saken opp i bystyret. Etat og byrådet må rydde opp.

Kommentarer   

0 #1 Turid Solberg 13-08-2014 11:07
Overrasker meg ikke. Norges nye pengeelite vil nok sørge for at det snart heter at "allmenheten" tar seg til rette. Oslo er allerede godt i gang etter all hestehandelen omkring Bjørvika. Kanskje Sørenga blir neste ut hva gjelder private bade- båt- anlegg. Hvem vet hva tiden vil bringe..
theguardian.com/.../...

Legg til kommentar