Annet

Operasjon Ulåst-kollektivet: Vi trenger et hus

Operasjon Ulåst-kollektivet: Vi trenger et hus

Vi trenger et hus fordi Oslo ikke bare skal være en by for de som følger pengene.

Dette er et av budskapene til Boligaksjonens Operasjon U-låst-kollektivet.

"Oslo er en av verdens feteste byer å bo i. Dette takket være tusener av fritt organiserte ildsjeler som bruker byen til å realisere sine kreative, kulturelle og politiske prosjekter. Vi har satt pris på å vokse opp i denne byen, og vi elsker å bo i Oslo. Derfor ser vi også på utviklinga Oslo tar med frykt.

De siste åra har byen vår kasta ut kunstnerne i Borgen for å brøyte plass til en parkeringsplass til gravemaskiner og de kasta Brakkebygrendakollektivet på gata for å lage parkeringsplass. Hvor enn vi snur oss i byen vår, ser vi at ildsjelene som har gjort Oslo til verdens kuleste by blir pressa ut for å gjøre plass til en monokultur av parkeringsplasser og hippe løkka-cafeer. Når vi ser at Oslos ildsjeler blir bytta ut med byråkrater og dresskledde viktigperer, ser vi det ikke bare som vår plikt , men også vår rett å gå til et målretta motangrep på gentrifiseringa av byen vår!

Når vi er blakke i Oslo har vi ikke mange steder å dra. Vi blir kasta ut av kafeene så snart de innser at vi ikke har penger til å kjøpe noen kaffe. Vi har absolutt ingen interesse av å gå rundt i butikkene for å vindushoppe og vi nekter å drikke bort disse problemene på en av barene som spiser opp nattelivet i Oslo.

Vi trenger et hus der vi kan komme enten vi har lommer fulle av tusenlapper eller fulle av regninger. Vi trenger et hus hvor ingenting er er til salgs, slik at vi slipper å spørre oss hva vil kjøpe, men heller kan fokusere på hvilke prosjekter vi ønsker å realisere i byen vår. Vi trenger et sted hvor ildsjelene kan møtes og organisere seg for å gjøre byen vår til den smeltedigelen av initiativer den burde være. For at vi skal kunne møtes og realisere prosjektene våre må vi skape et fristed."

Les hele prosjektbeskrivelsen for Operasjon Ulåst-kollektivet nedenfor. Fristedet ligger i øyeblikket i Stensparken, men mye kan tale for at annen lokalisering kan være aktuelt da bydelen har andre ønsker for huset. Eller kanskje kan ønskene og behovene kombineres? Hva synes du om dette initiativet?


Kommentarer   

+1 #1 Tom Thomas Hol 12-05-2015 17:08
Overfor Sinsenkrysset på aker er det en nedlagt barnehage og den har en fantastisk fin tomt, ny brakkeby om man sloss litt for det
-2 #2 Lars V. 13-05-2015 19:05
Virker som noen kids ikke ønsker å bli voksne og skape verdier som folk har tillt til. Håpløst prosjekt om stat og kommune må innvolveres.
0 #3 Knut Øderud 15-05-2015 23:37
Fint at de tar det i bruk. Det ser pent ut på utsiden, men på innsiden bør etasjeskillerne forsterkes og det bør heller ikke for mange mennesker inn der.

Legg til kommentar