Annet

Hausmannsgate 40: Urbanium vil selge til beboerne

Hausmannsgate 40: Urbanium vil selge til beboerne

For et par måneder siden truet Urbanium AS, kjøper av kommunale bygg i Hauskvartal, med tvangsutkastelse av beboerne i Hausmannsgate 40 dersom de ikke flyttet ut frivillig. Utflytting skjedde ikke, og Urbanium kjører nå en rettslig prosess for utkastelse.

Nå prøver Urbanium seg også på en ny vri: De har bedt om kommunens tillatelse til at eiendommen Hausmannsgate 40 selges direkte fra Urbanium AS til Vestbredden Vel Vel – dvs. beboerne.

Klokelig nok svarer Oslo kommune at før kommunen «kan vurdere spørsmålet om et eventuelt videresalg, må det blant annet foreligge et konkret forslag fra Urbanium AS der det fremgår hvordan bestemmelsene i salgskontrakten mellom Oslo kommune og Urbanium AS, vedtatt av bystyret 11.05.2016, kan oppfylles. Såfremt Urbanium AS ønsker en vurdering av forslaget bes det derfor om at ovennevnte oversendes» kommunen.

Dette kan være en klok del-løsning. Men det selvsagte: Urbanium kan ikke samtidig kjøre en rettsprosess for utkastelse. Et klokt trekk fra Urbanium ville da vært å trekke det rettslige prosessen for  utkastelse.

Hva tenker beboerne og Hauskvartalet-miljøet om dette?

Kommentarer   

+1 #1 Trond Gjertsen 19-01-2017 15:03
Dette kan faktisk bety en lykkelig utgang for alle parter;ikke minst gevinst til Ubanium for å fremstå som innovative, i tråd med vår tid.

Legg til kommentar